Άρθρο Localit 24 Ιανουαρίου, 2014

Επαφές Γ. Μιχελάκη με Ευρωπαίους υπουργούς για διαπεριφεριακή συνεργασία

ΜιχελάκηςΕπαφές με στόχο την διαπεριφερειακή συνεργασία με χώρες της ΕΕ είχε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης στο περιθώριο του συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών της ΕΕ.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου κ. Σωκράτη Χάσικο και τον Υφυπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας κ. Filippo Bubbico συζητήθηκε η δημιουργία ενός πλαισίου διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ιταλίας. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο θα βοηθήσει σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών τόσο την ανάπτυξη όσο και την περαιτέρω ενίσχυση των προνοιακών δράσεων των τριών αυτών χωρών.

Η περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών για την ανάπτυξη Δήμων και Περιφερειών στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, συζητήθηκε στη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης της Γερμανίας Dr. Thomas De Maiziere. Συζητήθηκε επίσης και η οδηγία ICT που προωθείται κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας και αφορά στους όρους μετακίνησης εξειδικευμένων εργαζομένων από όλον τον κόσμο στις χώρες της ζώνης Σένγκεν.

Ακολούθησαν συναντήσεις με τον Πολωνό Υπουργό Εσωτερικών κ. Piotr Stachanczyk και την Υπουργό Εσωτερικών της Δανίας κα. Karen Haekkerup

Κοινό θέμα συζήτησης η οδηγία ICT. Ωστόσο με την Υπουργό Εσωτερικών της Δανίας συζητήθηκαν επιπλέον τα ενταξιακά προγράμματα για τους νόμιμους μετανάστες πρώτης και δεύτερης γενιάς και αναλύθηκε η εφαρμογή τους σε Ελλάδα και Δανία.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάζιες σημαίες σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων – Και επίσημα Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Βλητέ

Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων για το 2024, οι οποίες αποτελούν…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τα μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του ποταμού Αλφειού στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης

Ευρεία Σύσκεψη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Φίλων Παρράσιου Πάρκου για τα Μονοπάτια…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λυκόβρυση-Πεύκη: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σύντομα, θα ενισχύσει τον στόλο…