Άρθρο Localit 20 Ιανουαρίου, 2014

Λ. Γρηγοράκος: Περί τις 4.000 δημοτικοί υπάλληλοι σε κινητικότητα – 7.500 οι εν δυνάμει απολύσιμοι

ΓρηγοράκοςΜε το μέτρο της  εθελοντικής  διαδημοτικής κινητικότητας θα μετακινηθούν περίπου 4.000 υπάλληλοι, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκο, ο οποίος επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν απολύσεις στις κεντρικές δομές των δήμων, ούτε διαθεσιμότητα.

Ειδικότερα σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο κ. Γρηγοράκος επαναλαμβάνει  ότι δεν πρόκειται να απολυθούν εργαζόμενοι στις κεντρικές δομές των δήμων θεωρεί ωστόσο βέβαιο ότι απολύσεις θα γίνουν στις δημοτικές επιχειρήσεις

7..500 εν δυνάμει απολύσιμοι από τις δημοτικές επιχειρήσεις

Σύμφωνα με τον κ. Γρηγοράκο προέχει η απογραφή, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί επειδή οι ίδιο φορείς δεν έχουν στείλει τα στοιχεία.

«Από τους 750 φορείς έχουν απογραφεί οι 361. Σύμφωνα με στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου από τους 12.815 εργαζομένους σε νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ και δημοτικές επιχειρήσεις έχουν απογραφεί 5.464» αναφέρει ο κ. Γρηγοράκος, ο οποίος επαναλαμβάνει την προειδοποίηση ότι «όποιος σε 15 μέρες δεν έχει απογραφεί σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Υπάρχει συνεννόηση και με το υπουργείο Οικονομικών και την ενιαία Αρχή πληρωμών, ότι θα σταματήσουν να πληρώνονται όσοι δεν κάνουν το αυτονόητο». Δηλαδή να απολυθούν όπως διευκρινιζόταν από τους συνεργάτες του.

Κατά τα λοιπά ο κ. Γρηγοράκος τονίζει ότι  «λόγω του ουσιαστικού έργου της Κυβέρνησης είμαστε έτοιμοι να βαδίσουμε στη «μεταμνημονιακή» εποχή. Στην εποχή που θα ευδοκιμήσουν οι μεταρρυθμίσεις και οι αλλαγές, με μοναδικό γνώμονα το όφελος της κοινωνίας» και στηλιτεύει την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, υπόσχεται τα πάντα σε όλους.

Επίσης τάσσεται κατά του ενδεχόμενου τριπλών εκλογών, επικαλούμενος «τις μετρήσεις στην κοινωνία». Παραδέχεται ότι πλέον η διοίκηση δεν μπορεί να κάνει πως δεν βλέπει τρανταχτές περιπτώσεις κακοδιαχείρισης, Η διαπλοκή εντοπίζεται και παραπέμπεται στη δικαιοσύνη, τονίζει.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» στο Ρέντη, στο επίκεντρο μελέτης μεταπτυχιακών φοιτητών Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η ανάπλαση του πάρκου «Ειρήνης» και ο στρατηγικός σχεδιασμός των χώρων πρασίνου που βρίσκονται στο…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία της Αθήνας

Σε αλλαγή του συνόλου της διοίκησης της Δημοτικής Αστυνομίας και των Δημοτικών Αστυνομικών τμημάτων προχώρησε…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…