Άρθρο Localit 15 Ιανουαρίου, 2014

ΕΤΕ – ΤΠΔ: 200 εκ. ευρώ για έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα στους δήμους

dimarxio athinasΤο κοινό πρόγραμμα συνεργασίας του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων  με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για χρηματοδότηση δημοτικών έργων με ανταποδοτικό και αναπτυξιακό πρόσημο, παρουσίασε την Τετάρτη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ ο πρόεδρος του ΤΠΔ Α. Αντωνόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αντωνόπουλος είναι διαθέσιμα προς δανεισμό καταρχήν, 200 εκ. ευρώ, με χαμηλά επιτόκια, ήτοι 3,32% για το κυμαινόμενο και 5,26% για το σταθερό, 25ετούς διάρκειας.

Τα έργα, μικρά ή μεγάλα, που μπορούν να ενταχθούν αφορούν μεταφορές, οδικό δίκτυο, χώροι πρασίνου, εγκαταστάσεις εκπαίδευσης, αθλητισμού, πολιτισμού, εξοικονόμησης ενέργειας, οδοφωτισμού κ.α.

Στο πρόγραμμα αυτό μπορούν να ενταχθούν και υπερχρεωμένοι δήμοι, εφόσον όμως πρόκειται για έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Τα έργα μπορούν να  χρηματοδοτούνται στο 100% του προϋπολογισμού τους. Σε περίπτωση που το έργο είναι ενταγμένο στο  ΕΣΠΑ  η χρηματοδότηση από το παραπάνω πρόγραμμα και το ΕΣΠΑ, δεν μπορεί να ξεπερνά το 90% του προϋπολογισμού, ενώ το υπόλοιπο 10% θα μπορεί να καλύπτεται από το ΤΠΔ. Σε περίπτωση που το έργο δεν είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, η ΕΤΕ θα χρηματοδοτεί το 50% και το υπόλοιπο 50% θα χρηματοδοτηθεί από το ΤΠΔ.

Στο πρόγραμμα αυτό υπάρχει ειδική πρόνοια χρηματοδότησης των δήμων για εκπόνηση μελετών – που θα γίνεται σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ.

Ο χρόνος αποπληρωμής των δανείων προβλέπεται στα 25 έτη ενώ για την υλοποίηση  των έργων τα τρία έτη.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 29 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εβδομάδα Ανακύκλωσης στον Δήμο Καλαμαριάς, 2-8 Ιουνίου

Ο Δήμος Καλαμαριάς διοργανώνει μια εβδομάδα αφιερωμένη στην ανακύκλωση, την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και τη συμμετοχή…

Ρεπορτάζ 28 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αιγάλεω: Ημέρα Υιοθεσίας Αδέσποτων Ζώων

Με σημαντική συμμετοχή πολιτών και με μήνυμα αγάπης προς τα ζώα συντροφιάς πραγματοποιήθηκε η 1η…

Ρεπορτάζ 27 Μαΐου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κων. Κουκάς: «Ο νέος Κώδικας και η Συνταγματική Αναθεώρηση να ενισχύσουν ουσιαστικά την τοπική δημοκρατία»

Τη σύνδεση του νέου Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και…