Άρθρο Localit 27 Δεκεμβρίου, 2013

Μόνο με απόφαση αντιπεριφερειαρχών ανοιχτά τα καταστήματα 29 Δεκεμβρίου

katastimata“Κόκκινη κάρτα”  βγάζει το υπουργείο Ανάπτυξης σε όσα καταστήματα επιθυμούν να ανοίξουν την ερχόμενη Κυριακή και δεν έχουν λάβει πράσινο φως από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωσή του το υπουργείο μόνο στις περιοχές που προβλέπονται από τις αποφάσεις των αντιπεριφερειαρχών (Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Ιωάννινα κ.α.) θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στις 29 Δεκεμβρίου.

Μάλιστα το υπουργείο Ανάπτυξης, υπογραμμίζει ότι «κάθε άλλη πρακτική είναι παράνομη». Ο νόμος 4177/2013 (άρθρο 16) προβλέπει ότι οι Κυριακές κατά τις οποίες θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, πέραν των 7 που προβλέπει ο νόμος, θα προσδιορίζονται με αποφάσεις των κατά τόπους αντιπεριφερειαρχών.

Στην ίδια ανακοίνωση του υπουργείο διευκρινίζει ότι η θέση του σχετικά με το ζήτημα της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές είναι γνωστή και συνίσταται στην ελεύθερη λειτουργία του συνόλου των εμπορικών καταστημάτων για επτά Κυριακές το χρόνο και πλήρη απελευθέρωση, δηλαδή 52 Κυριακές, σε προαιρετική βάση, μόνο για τις μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις.

Ωστόσο σημειώνει ότι μέχρι στιγμής, δεν έχει υποβληθεί επισήμως κανένα αίτημα από τις τριτοβάθμιες οργανώσεις του εμπορικού κόσμου.

Εφόσον υπάρξουν τέτοια αιτήματα, το υπουργείο ενδέχεται να εξετάσει τροποποίηση του νόμου 4177.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μόνιμη λύση στο πρόβλημα υδροδότησης της Κινέτας- Δημοσιεύθηκε η δημοπράτηση του έργου

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κατασκευή του αγωγού υδροδότησης του οικισμού της Κινέτας, καθώς δημοσιεύθηκε…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: 7.000 κατοικίες συνδέονται στο δίκτυο αποχέτευσης

Εντός του 2024 ξεκινά η σύνδεση 7.000 κατοικιών στο δίκτυο αποχέτευσης της Πάτρας, στη βόρεια…

Ρεπορτάζ 14 Μαΐου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας του Δήμου Αθηναίων

Εγκαινιάστηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Χάρη Δούκα, στο Σεράφειο Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Γραφείο Αντιμετώπισης…