Άρθρο Localit 20 Δεκεμβρίου, 2013

Συνάντηση ΚΕΔΕ με τον Λ. Γρηγοράκο

kedeΣυνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκο  έχει αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ, με επικεφαλής τον Κ. Ασκούνη, για το θέμα της στελέχωσης και της κινητικότητας προσωπικού ανά δήμο, ενώ από νωρίς το πρωί εργαζόμενοι στους δήμους πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών.

Τη συνάντηση έχει ζητήσει η ΚΕΔΕ με επιστολή που έστειλε ο πρόεδρος Κ. Ασκούνης στον Λ. Γρηγοράκο, προκειμένου να δοθούν διευκρινίσεις και απαντήσεις στις εύλογες αντιδράσεις των αιρετών σχετικά με τα συμπεράσματα της μελέτης του υπουργείου που αφορούν στον αριθμό των υπαλλήλων που πρέπει να τεθούν σε κινητικότητα ανά δήμο και μάλιστα πριν από την έναρξη υλοποίησης του Προγράμματος Εθελοντικής Διαδημοτικής Κινητικότητας.

Ειδικότερα το υπουργείο καλούσε τους δημάρχους της χώρας, με επιστολή του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, να απαντήσουν αν συμφωνούν με τα στοιχεία – εκτιμήσεις μελέτης για την κινητικότητα προσωπικού ανά δήμο.

Συνολικά ο αριθμός των υπαλλήλων που, σύμφωνα με τη μελέτη, θα τεθεί σε κινητικότητα, υπολογίζεται σε 3.708. Για την καταγραφή των θέσεων εργασίας που πλεονάζουν εξετάσθηκαν ο πληθυσμός του κάθε δήμου, ο αριθμός εργαζομένων, η οικονομική ευρωστία του, το κόστος μισθοδοσίας του δήμου σε σχέση με τα έσοδά του, το κόστος μισθοδοσίας ανά κάτοικο και τέλος η ιδιαιτερότητα του κάθε δήμου. Οι δήμοι με πληθυσμό κάτω των 6000 κατοίκων εξαιρέθηκαν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ενστάσεις που έχουν διατυπωθεί από τους ίδιους τους αιρετούς, η μελέτη συντίθεται από πλήθος αυθαιρέτων στοιχείων και παραδοχών, επικαλείται παρωχημένα στοιχεία (Ιούνιος 2013), ενώ υπολογίζει στο μόνιμο προσωπικό συμβασιούχους, εποχικό προσωπικό, εργαζόμενους σε προγράμματα του ΕΣΠΑ, αποχωρήσαντες λόγω συνταξιοδότησης, ακόμη και τους ίδιους τους αιρετούς.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ.Γρηγοράκος, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις των αιρετών, εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση, με την οποία δηλώνει ότι δρομολογείται άμεσα η επικαιροποίηση των στοιχείων που έχουν προκύψει από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, και παράλληλα  καλεί την ΚΕΔΕ και τους εργαζόμενους σε περαιτέρω διαβούλευση για τη μελέτη που αφορά την εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα με τη σύσταση κοινής ομάδας εργασίας.                      

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…