Άρθρο Localit 10 Δεκεμβρίου, 2013

Πάνω από ένα εκατομμύριο ανήλικοι σε κατάσταση απόλυτης ένδειας στην Ιταλία

φτώχεια ανήλικοι ΙταλίαΣε κατάσταση απόλυτης ένδειας, ζει στη Ιταλία πάνω από ένα εκατομμύριο ανήλικοι, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση Save the Children, το ποσοστό των οποίων σε σχέση με το 2012, αυξήθηκε κατά 30%.

Από την έναρξη της οικονομικής κρίσης, οι ιταλικές οικογένειες μείωσαν κατά 138 ευρώ το μήνα τα χρήματα που διαθέτουν για αγορές τροφίμων, ειδών ρουχισμού και υποδημάτων, ενώ ένα στα τρία παιδιά, στην Ιταλία, κινδυνεύει να μην μπορεί να υποβληθεί σε αγωγή οδοντογιατρού και ορθοδοντικού, λόγω της οικονομικής στενότητας των οικογενειών.

Όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Ιταλικού παραρτήματος της οργάνωσης Save the Children Βαλέριο Νέρι: «Ένας τόσο υψηλός αριθμός ανηλίκων σε κατάσταση μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, μας λέει ξεκάθαρα ότι ο πυρετός είναι πολύ υψηλός. Δεν φτάνουν, πλέον, τα μπαλώματα, χρειάζονται σημαντικές παρεμβάσεις, μια συνολική και αποτελεσματική θεραπεία».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον  υπεύθυνο της Υπηρεσίας Είσπραξης Φόρων της χώρας Ατίλιο Μπέφερα,  το ύψος της φοροδιαφυγής στη γειτονική χώρα ανέρχεται σε 130 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

«Πρέπει να πούμε ότι μια τέτοιου είδους φοροδιαφυγή, δεν είναι συμβατή με την οικονομία μας και με ένα πραγματικά δημοκρατικό σύστημα», είπε ο Μπέφερα, σε ημερίδα για την ιταλική φορολογική νομιμότητα.

«Με τα δεδομένα αυτά, η καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής δεν αποτελεί μόνον ένα πρόβλημα που συνδέεται με τις εισπράξεις του δημοσίου, αλλά και υπόθεση ουσιαστικής κοινωνικής ισότητας», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας είσπραξης φόρων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άρτα: Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων στον Δήμο

Επεκτείνεται το πρόγραμμα τοποθέτησης Καφέ Κάδων (Βιοαποβλήτων) στον Δήμο Αρταίων. Η νέα επέκταση στις Κεραμάτες,…

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δίκτυο ηλεκτρικών ποδηλάτων στον Δήμο Μυτιλήνης

Στην εγκατάσταση ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων, θα προχωρήσει ο Δήμος Μυτιλήνης, στο πλαίσιο ενίσχυσης…