Άρθρο Localit 25 Νοεμβρίου, 2013

Ρόδος: Παρέμβαση εισαγγελέα για τους θανάτους και τις ζημιές

ΡΟΔΟΣ ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣΗ Ρόδος, μετράει τις πληγές της μετά τη σφοδρή καταιγίδα της περασμένης Παρασκευής, που άφησε πίσω τρεις νεκρούς-   μια 27χρονη δασκάλα,  μια 54χρονη, τον 67χρονο σύζυγο της δεύτερης- και έναν αγνοούμενο, 50 χρονο καθηγητή,που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά χειμάρρων, καθώς και μεγάλες υλικές ζημιές σε σπίτια επιχειρήσεις και αυτοκίνητα, αλλά και στο οδικό δίκτυο   .

Οι έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό του αγνοούμενου συνεχίζονται με τη συμμετοχή των ανδρών της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, εθελοντών , ενός ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού ενός ελικοπτέρου  Super Puma, δέκα ανδρών της ΕΜΑΚ και καταδρομέων.

Για τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο των τριών ανθρώπων και για τις ζημιές που προκλήθηκαν, υπήρξε σήμερα παρέμβαση του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Κ. Μπούτσικου, ο οποίος διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Από σήμερα επίσης, ξεκίνησε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου η καταγραφή των ζημιών που προκάλεσαν οι πλημμύρες σε σπίτια και επιχειρήσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, το κόστος ανέρχεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα στο Δήμος Ρόδου, με  απόφαση του δημάρχου , Ευστάθιου Κουσουρνά, συγκροτήθηκε επιτροπή η οποία θα καταγράψει και θα αποτιμήσει τις ζημιές που υπέστησαν οι οικοσκευές των κατοίκων από τα πλημμυρικά φαινόμενα στις δημοτικές ενότητες Ιαλυσού και Πεταλουδών.

Χθες συνεδρίασε στο νησί,  το Συντονιστικό Περιφερειακό Όργανο προκειμένου να τεθούν εκ νέου σε επιφυλακή όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού, καθώς αναμένεται σήμερα νέο κύμα κακοκαιρίας. Στη συνεδρίαση στην οποία παρέστη ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λ. Γρηγοράκος, αποφασίστηκε να μη λειτουργήσουν, σήμερα Δευτέρα  το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Ιαλυσού καθώς και το 2ο Δημοτικό Σχολείο.

Οι πλέον πληγείσες περιοχές, Ιαλυσός, Κρεμαστή και Παραδείσι, κηρύχθηκαν από τη Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…