Άρθρο Localit 08 Νοεμβρίου, 2013

Ο τυφώνας Χαϊγιάν σαρώνει τις Φιλιππίνες

Three dead, 687,000 displaced in Philippines as Typhoon Haiyan hits PhilippinesΤουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 687.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους σε παράκτιες ζώνες και σε περιοχές που απειλούνται με πλημμύρες σε 22 επαρχίες των Φιλιππίνων, εξαιτίας του τυφώνα Χαϊγιάν, κατηγορίας 5, που είναι ο ισχυρότερος  που πλήττει τις περιοχές του Ειρηνικού φέτος.

Άνεμοι 300 χλμ/ώρα ,σηκώνουν κύματα ύψους μέχρι και έξι μέτρων στο νησιωτικό σύμπλεγμα, αναγκάζοντας χιλιάδες να εγκαταλείψουν τις εστίες τους αναζητώντας καταφύγιο.

Τουλάχιστον 12 αεροδρόμια είναι κλειστά,  τη νύχτα σταμάτησε η λειτουργία πολλών εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, με αποτέλεσμα να διακοπεί η ηλεκτροδότηση στις επαρχίες της ανατολικής και κεντρικής χώρας, ενώ οι τηλεπικοινωνίες έχουν πέσει στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Ο φόβος για εκτεταμένες καταστροφές είναι μεγάλος εξαιτίας τόσο της ισχύος του συστήματος κακοκαιρίας, όσο και του μέρους που χτυπά αφού  μεγάλα τμήματα των Φιλιππίνων που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα κινδυνεύουν ενώ οι άνεμοι προβλέπονται να έχουν τέτοια ισχύ που θα μπορούν να ισοπεδώσουν παραπήγματα και να ξηλώσουν στέγες κατασκευών μέτριας αντοχής.

Σχεδόν 16 εκατομμύρια άνθρωποι, μεταξύ των οποίων 12 στις Φιλιππίνες, είναι στο «πέρασμα»του τυφώνα ο οποίος αναμένεται την Κυριακή στο Βιετνάμ και το Λάος.

Όλες οι κυβερνητικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σε επιφυλακή για να παράσχουν βοήθεια όπου χρειαστεί.

Σχολεία, επιχειρήσεις και κυβερνητικά γραφεία έκλεισαν στις πληγείσες περιοχές, ενώ οι αεροπορικές και θαλάσσιες συγκοινωνίες διεκόπησαν παγιδεύοντας περίπου 3.000 επιβάτες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…