Άρθρο Localit 05 Νοεμβρίου, 2013

Λ.Γρηγοράκος:Μέχρι τέλος του έτους θα αποσαφηνιστούν οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο για την Τ.Α

ΓρηγοράκοςΤην πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε αλλαγή του εκλογικού νόμου, όσον αφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενόψει των δημοτικών εκλογών τον προσεχή Μάιο , επιβεβαίωσε από τη Λάρισα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Όπως δήλωσε, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν αποσαφηνιστεί οι προωθούμενες αλλαγές στο πλαίσιο που διέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ  πρόσθεσε ότι  το ΠΑΣΟΚ στηρίζει μία συνολικότερη μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος.

Οι δηλώσεις του  αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, έγιναν στο περιθώριο σύσκεψης με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση μπροστά στις νέες προκλήσεις – Προβλήματα και προοπτικές», που συγκάλεσαν η Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη που είχε αντικείμενο τα προβλήματα και τις προοπτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στο σημερινό πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον και στόχο την άμεση επίλυση των ζητημάτων που αφορούν όλο το εύρος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, της Περιφέρειας και των Δήμων, μετείχαν αυτοδιοικητικοί και των δυο βαθμίδων από όλη την Θεσσαλία καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.

Σχετικά με τις εξελίξεις στο δημόσιο τομέα ο αναπληρωτής ΥΠΕΣ εμφανίστηκε αρνητικός στην προοπτική προώθησης νέου κύματος διαθεσιμοτήτων ιδιαίτερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογραμμίζοντας πάντως την απόφαση της κυβέρνησης να κινηθεί στην κατεύθυνση της κινητικότητας μετά από αξιολόγηση του προσωπικού.

Εξάλλου, συμφώνησε με το αίτημα των δημάρχων για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων τους, προκειμένου να γίνει πραγματικότητα η αποκέντρωση του κράτους, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα τους αποδοθεί και μέρος των παρακρατηθέντων πόρων μετά από συνεννόηση με την ΚΕΔΕ.

Αναφορικά με τα οικονομικά προβλήματα πολλών δήμων της χώρας, ο Λ. Γρηγοράκος είπε ότι οι περιφέρειες και οι μεσαίοι δήμοι έχουν διαχειρίσιμα χρέη και το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στους μικρούς και τους μεγάλους δήμους.

Τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών υποδέχθηκαν δεκάδες σχολικοί φύλακες, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Ο κ. Γρηγοράκος κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του στην πολιτική της επιβολής οριζόντιων μέτρων, τα οποία πάντως χαρακτήρισε αναγκαία εξαιτίας των πιέσεων της τρόικας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…