Άρθρο Localit 26 Οκτωβρίου, 2013

Δήμος Πατρέων: Κατηγορηματικό όχι στον υπουργό Ναυτιλίας για το θαλάσσιο μέτωπο

patra molosΚατηγορηματικά όχι απαντά ο δήμος Πατρέων στον υπουργό Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτη που ζήτησε να επιστρέψει ο δήμος τα 3 από τα 3,5 χλμ του θαλάσσιου μετώπου της πόλης.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Πατρέων Γ. Δημαράς στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου συζητήθηκε το θέμα, τα 3,5 χλμ του θαλασσίου μετώπου της πόλης τα κατέχει ο δήμος μετά από αγώνες 40 χρόνων και τα οποία ήδη χρησιμοποιούνται από τους δημότες, όχι αυθαίρετα αλλά με σύμβαση που υπέγραψε ο Δήμος  με τον προσωρινό διαχειριστή  του χώρου  (ΟΛΠΑ) μετά από εντολή του ίδιου του  ιδιοκτήτη του (υπουργού οικονομικών).

«Στο απαράδεκτο αυτό  αίτημα του υπουργού Ναυτιλίας και σε όποιον κρύβεται πίσω από αυτόν  ο Δήμος Πατρέων απαντά κατηγορηματικά όχι. Το τμήμα αυτό  ανήκει ήδη στην πόλη, χρησιμοποιείται από τους πολίτες της και δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα όχι επιστροφής αλλά ούτε καν συζήτησης.

Συζήτηση μπορεί να υπάρξει μόνο για το υπόλοιπο τμήμα του παλιού λιμανιού για το οποίο,  Κυβέρνηση και ΟΛΠΑ έχουν ήδη δια πρωτοκόλλου δεσμευτεί, να δοθεί στη διαχείριση του Δήμου Πάτρέων και των δημοτών, αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η κατασκευή του τρίτου τμήματος του νέου λιμανιού».

Ο κ. Δημαράς τόνισε «ότι δεν  είναι δυνατόν να γίνονται σχεδιασμοί που θα δεσμεύσουν την πόλη για τα επόμενα 50 χρόνια, ερήμην της πόλης» καθώς  και ότι «η αξιοποίηση του υπόλοιπου τμήματος του παλαιού λιμανιού με την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε αυτό,  μπορεί να γίνει  και θα γίνει μόνο με τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου, που έχει ως κύριο γνώμονα την Πάτρα και τους  ανθρώπους της».

«Δεν είμαστε αντίθετοι σε ιδιωτικές επενδύσεις που προσφέρουν ανάπτυξη  στην πόλη και θέσεις εργασίας. Είμαστε όμως απόλυτα αντίθετοι στο να δεσμευτούν χώροι του θαλάσσιου μετώπου, ζωτικοί χώροι για την λειτουργία της πόλης και  την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της για τα επόμενα 50 χρόνια, όπως επιχειρείται από  το ΤΑΙΠΕΔ, μόνο  για να επιστρέψουν αυτοί που έφεραν σ’ αυτήν την κατάσταση τη χώρα και τα χρέη που δημιούργησαν.

Δηλώνουμε κατηγορηματικά προς κάθε κατεύθυνση,  στην κυβέρνηση, στους αρχηγούς των κομμάτων, που άλλα έλεγαν και άλλα πράττουν, αλλά και στους ενδιαφερόμενους επενδυτές ότι αυτό  δεν θα το επιτρέψουμε. Ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους ότι και νομικά όπλα έχουμε και άλλους τρόπους αντίδρασης» κατέληξε ο δήμαρχος Πατρέων.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Δράση καθαρισμού των graffiti σε έξι γειτονιές της πόλης

Συντονισμένη δράση καθαρισμού των άναρχων graffiti οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις…

Ρεπορτάζ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το Καταδυτικό Πάρκο του Δήμου Δελφών

Στην έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή του Γαλαξιδίου,…

Ρεπορτάζ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε διαγωνιστική διαδικασία η βελτίωση δημοτικού φωτισμού Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Σε ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται πλέον το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ»,…