Άρθρο Localit 18 Οκτωβρίου, 2013

Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης: από δήμους και Υγεία το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Μαξίμου Από τα υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών θα προέλθουν κατά κύριο λόγο οι διαθέσιμοι του δεύτερου κύματος – 12500 υπαλλήλων μέχρι τον Δεκέμβριο – όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό τον πρωθυπουργό. Ειδικά σε ό,τι αφορά τους δήμους, σημειώθηκε ότι ήδη διεξάγεται συζήτηση με την ΚΕΔΕ, ώστε αφού ολοκληρωθεί και η αξιολόγηση των δομών, να υλοποιηθεί εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, ώστε το πλεονάζον προσωπικό να κατευθυνθεί προς υποστελεχωμένους δήμους.

Για το χώρο της Υγείας, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, τουλάχιστον 10.000 άτομα από νοσοκομεία της περιφέρειας και δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κινητικότητας. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, στο υπουργείο Υγείας «τρέχουν» δύο προγράμματα κινητικότητας:  Το ένα αφορά μικρά νοσοκομεία της περιφέρειας που θα μετατραπούν σε Κέντρα Υγείας (στο πρόγραμμα εντάσσονται περίπου 1.500 εργαζόμενοι στο ΕΣΥ). Το δεύτερο αφορά τις μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση του πρώτου κύματος διαθεσιμότητας, και το τελευταίο “αγκάθι” που παραμένει και αφορά τους 1349 διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, σύμφωνα με όσα παρουσίασε ο υπουργός Παιδείας, το θέμα θα αντιμετωπισθεί εντός της επόμενης εβδομάδας. Έως την Τρίτη θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική απογραφή των υπαλλήλων, ώστε να ακολουθήσει η μοριοδότηση από το ΑΣΕΠ. Ξεκαθαρίστηκε δε, ότι για όσους υπαλλήλους δεν συμμορφωθούν με την υποχρέωση να απογραφούν, θα υπάρξουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα φτάσουν μέχρι την αυτοδίκαιη αργία.

Παράλληλα σε ό,τι αφορά τις απολύσεις αποφασίστηκε να ασκηθεί “πίεση” στο ανώτερο δυνατό πολιτικό επίπεδο προς την τρόικα, προκειμένου να προσμετρηθούν στις 4000 συμφωνημένες για φέτος απολύσεις, εκείνες που θα προέλθουν από την οριστική απομάκρυνση όσων συμβασιούχων υπηρετούν με προσωρινές διαταγές, αλλά και από την ενδεχόμενη απομάκρυνση προσωπικού από τις αμυντικές βιομηχανίες. Ο αριθμός που θα προκύψει από αυτές τις δύο κατηγορίες θα μπορούσε, βάσει εκτιμήσεων, να συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό απολύσεων, σε συνδυασμό με τους 2600 απολυμένους της ΕΡΤ, αλλά και τους περίπου 500 επίορκους των οποίων οι υποθέσεις θα τελεσιδικήσουν μέχρι το τέλος του έτους. Σε περίπτωση που δεν τελεσφορήσουν πάντως οι προσπάθειες, ανοιχτό παραμένει και το το θέμα της αξιολόγησης των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου.

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…