Άρθρο Localit 28 Σεπτεμβρίου, 2013

Τη Δευτέρα στη Βουλή η ρύθμιση «αναστολής χρηματοδότησης κομμάτων»

vouliΚαθορίστηκε από τους συναρμόδιους υπουργούς το πλαίσιο το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή και θα αναστέλλει τη χρηματοδότηση κομμάτων σε περιπτώσεις που αποδειχθεί ότι σε πρόσωπα που τα διοικούν ή βουλευτές τους, έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις.

Η κατάρτιση της σχετικής ρύθμισης κρίθηκε επιβεβλημένη μετά τη δράση που έχει αναπτύξει το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή.

Στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για την προάσπιση της νομιμότητας και την αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπου Αθανασίου, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας Μάκη Βορίδη με θέμα την αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων, όταν εναντίον προσώπων που τα διοικούν ή Βουλευτών τους έχει ασκηθεί δίωξη για κακουργηματικές πράξεις. Όπως αποφασίστηκε, τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…