Άρθρο Localit 18 Σεπτεμβρίου, 2013

Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2016

Πράσινη Πρωτεύουσα της ΕυρώπηςΣτις 17 Οκτωβρίου 2013, λήγει η προθεσμία  της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  για την απονομή του τίτλου της 7 ης Πράσινης Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας για το έτος 2016.

Δικαίωμα να θέσουν υποψηφιότητα για τον τίτλο της Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης, για το έτος 2016, έχουν οι ευρωπαϊκές πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων. Στις περιπτώσεις χωρών που δεν διαθέτουν πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων, μπορεί να θέσει υποψηφιότητα η μεγαλύτερη πληθυσμιακά πόλη τους.

Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει σε δύο φάσεις: Στην πρώτη φάση αξιολογείται μια τοπική αρχή στη βάση 12 περιβαλλοντικών δεικτών, ενώ στη φετινή μορφή της αίτησης προβλέπεται για πρώτη φορά η σύνταξη ενός τύπου επιχειρησιακού σχεδίου. Μετά από μια προ-επιλογή, οι υποψήφιες πράσινες πόλεις θα κληθούν να παρουσιάσουν τα σχέδια δράσης καθώς και τις επικοινωνιακές στρατηγικές τους.

Η νικήτρια πόλη θα ανακοινωθεί τον Ιούνιο του 2014

Νικήτρια πόλη θα αναδειχθεί εκείνη, η οποία θα παρουσιάσει αρχικά, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, το κατάλληλο επιχειρησιακό σχέδιο, και στη συνέχεια, τα αντίστοιχα σχέδια δράσης και την επικοινωνιακή στρατηγική της για το περιβάλλον.

Το βραβείο Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης αποτελεί προϊόν πρωτοβουλίας την οποία ανέλαβαν ευρωπαϊκές πόλεις με πράσινο όραμα. Η σύλληψη της ιδέας ανάγεται σε μια συνάντηση στο Tαλίν της Εσθονίας, που πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαΐου 2006, με πρωτοβουλία του πρώην δημάρχου του Ταλίν, Juri Ratas,  και στην οποία 15 ευρωπαϊκές πόλεις και η Ένωση Εσθονικών Πόλεων υπέγραψαν κοινό μνημόνιο συνεννόησης σχετικά με τη θεσμοθέτηση ενός τέτοιου βραβείου.

Πληροφορίες: http://ec.europa.eu/environment/europeangreencapital/applying-for-the-award/index.html

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 04 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πάτρα: Αφαίρεση τραπεζοκαθισμάτων που είχαν τοποθετηθεί χωρίς άδεια από πεζοδρόμους

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων, μετά την παρέλευση της προθεσμίας που είχε δοθεί στους…

Ρεπορτάζ 04 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Εορδαίας: Διήμερο δωρεάν στειρώσεων δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς ευπαθών ομάδων & ποιμενικών σκύλων

Διήμερο δωρεάν υπηρεσιών για τις δεσποζόμενες γάτες και δεσποζόμενους σκύλους ευπαθών ομάδων και των σκύλων…

Ρεπορτάζ 04 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκρίθηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Σερρών

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πράξη «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Σερρών»,…