Διαδραστικά εργαστήρια, μικρές ευέλικτες ομάδες και ασκήσεις «επί χάρτου» περιελάμβανε το πρόγραμμα του Θερινού Πανεπιστημίου για τις Τοπικές Ομάδες Στήριξης (ΤΟΣ) και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του URBACT II, που πραγματοποιήθηκε από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου 2013, στο Δουβλίνο.
Το πρόγραμμα URBACT II διοργάνωσε φέτος για δεύτερη φορά το θερινό πανεπιστήμιο, το οποίο όπως σημειώνεται είναι μια μοναδική εμπειρία εκμάθησης για τις Τοπικές Ομάδες Στήριξης, που στοχεύει στην ενίσχυση των ικανοτήτων και δεξιοτήτων ατόμων για την ανάπτυξη σχεδίων αστικής ανάπτυξης.
Το φετινό Θερινό Πανεπιστήμιο διοργανώθηκε σε μια χρονική στιγμή που συμπίπτει με το τελικό στάδιο ολοκλήρωσης του προγράμματος URBACT II και επικεντρώθηκε στην «εκπαίδευση» των συμμετεχόντων για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδίου Δράσης (ΤΟΣ), με στόχο την επιτυχή υλοποίηση πολιτικών αστικής ανάπτυξης, με βάση μια ισχυρή συμμετοχική διαδικασία για επιτυχή σχέδια δράσης.