Για δημιουργία καρτέλ κατηγορεί ο δήμος του Σάο Πάολο της Βραζιλίας την εταιρεία Siemens και προσφεύγει στα δικαστήρια. Αυτό ανακοίνωσε την Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου ο κυβερνήτης της ομώνυμης πολιτείας, Ζεράλδου Αλκμίν.
Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Σάο Πάολο, η γερμανική επιχείρηση φέρεται να συνεργάστηκε με άλλες διεθνείς κατασκευαστικές εταιρίες από το 2001 έως το 2007 και να εναρμόνισε τις τιμές στις προσφορές που υπέβαλε στους διαγωνισμούς για να αναλάβει για την κατασκευή του μετρό της πόλης. Στο θέμα παρενέβη και η Αρχή ανταγωνισμού της Βραζιλίας CADE, η οποία διεξάγει έρευνα για την υπόθεση αυτή.
Από την πλευρά της Siemens, ο επικεφαλής της θυγατρικής της εταιρείας στη Βραζιλία, Πάουλο Σταρκ αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα, καθώς η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει εμπιστευτικό χαρακτήρα.