Άρθρο Localit 11 Αυγούστου, 2013

Φθιώτιδα: Πάνω από 250 τα επικίνδυνα σπίτια

seismos-rixter-nomo-fthoiotidas-epikentro-amfikleiaΠερισσότερα από 250 σπίτια έχουν κριθεί μέχρι τώρα επικίνδυνα μετά τους ελέγχους των μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων. Οι μηχανικοί συνεχίζουν τις αυτοψίες στα χωριά της Φθιώτιδας, μετά το σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη και την έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με εκτίμηση του προέδρου του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς Αποστόλη Καραναστάση ο αριθμός των σπιτιών που έχουν πάθει σοβαρές ζημιές και αναμένεται να κριθούν «κόκκινα» θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 350 σπίτια.

Με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η αποτίμηση των ζημιών

Τη Δευτέρα τα αρμόδια συνεργεία για τους ελέγχους  – που ενισχύθηκαν με προσωπικό από διάφορες περιοχές της Ελλάδας – αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η συνολική αποτίμηση των ζημιών.

Να σημειωθεί ότι πάνω από 300 μετασεισμοί έχουν προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους των χωριών Ρεγγίνι, Μόδι, Ξυλικοί, Τιθρώνιο και Μενδενίτσα, αν και οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί, μιλώντας για εκτόνωση του φαινομένου.

Το μεσημέρι του Σαββάτου μεταφέρθηκαν 40 σκηνές από τη Λάρισα στη Δρυμαία για να αντιμετωπιστούν προβλήματα στέγασης των κατοίκων. Δύο υγειονομικές μονάδες εγκαταστάθηκαν στο Ρεγγίνι και στη Δρυμαία.

Πέρα από τα σεισμόπληκτα σπίτια, ζημιές έχουν προκληθεί και σε επαγγελματικούς χώρους.

Οι αρχαιολόγοι, μετά από επιτόπιο έλεγχο, διαπίστωσαν ότι δεν έχουν προκληθεί ζημιές στο κάστρο της Μενδενίτσας και σε αρχαία μνημεία της σεισμόπληκτης περιοχής.  Έκαναν λόγο για σημαντικές ζημιές σε τουλάχιστον τρεις εκκλησίες.

Έλεγχοι διενεργούνται στα σχολεία και σε άλλα δημόσια κτίσματα για πιθανές ζημιές.  Τη δέσμευση ότι ο κρατικός μηχανισμός θα ανταποκριθεί αμέσως είχαν δώσει ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οι οποίοι επισκέφτηκαν τα χωριά την περασμένη Παρασκευή.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…