Άρθρο Localit 05 Αυγούστου, 2013

ΚΕΔΕ: Ορατός ο κίνδυνος να μείνουν χωρίς καθαρίστριες τα σχολεία το Σεπτέμβρη

askounisΧωρίς καθαρίστριες κινδυνεύουν να μείνουν οι σχολικές μονάδες της χώρας, που ανοίγουν από την 1η Σεπτεμβρίου, καθώς μέχρι σήμερα δεν έχει διευκρινιστεί από τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών ποιος θα αναλάβει τις δαπάνες του μισθολογικού κόστους.

Σύμφωνα με το νόμο 4076/2012 οι ανάγκες των δήμων για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων εφεξής και από το σχολικό έτος 2013-2014 θα καλύπτονται με συμβάσεις που θα καταρτιστούν από τους ίδιους τους δήμους.

Ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί πως θα καλυφθούν οι μισθολογικές δαπάνες των καθαριστριών, οι οποίες μέχρι τώρα καλύπτονταν από το υπουργείο Παιδείας. Το γεγονός πάντως ανησυχεί τους αιρετούς, οι οποίοι βλέπουν να επαναλαμβάνεται  για μία ακόμη φορά η γνωστή πλέον τακτική της κεντρικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία η μεταφορά μιας νέας αρμοδιότητας στους δήμους να μη συνοδεύεται και με τους αντίστοιχους πόρους για την άσκησή της.

Πάντως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη και Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο εκφράζει την ανησυχία του για την καθυστέρηση αυτή και προτείνει προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων « κατ΄ εξαίρεση για τη σχολική χρονιά 2013-2014 να δοθεί η δυνατότητα να προσληφθούν οι καθαρίστριες των σχολικών μονάδων με το ίδιο καθεστώς που ίσχυε τα προηγούμενα έτη και να ρυθμιστεί αυτό με νομοθετική διάταξη, ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων».

Σε κάθε περίπτωση και «δεδομένου ότι μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου μεσολαβεί πολύ μικρό χρονικό διάστημα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων του εν λόγω προσωπικού σύμφωνα με τα οριζόμενα από το νόμο» ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ζητά από τους συναρμόδιους υπουργούς να ενημερώσουν εγκαίρως για τη διαδικασία με την οποία θα προσληφθούν φέτος οι καθαρίστριες.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο υπουργικό το ν/σ για το Κτηματολόγιο – Ολοκλήρωση Κτηματογράφησης μέχρι το 2025

                             …

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέρκυρα: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του θεάτρου “Ρένα Βλαχοπούλου” στο Μον Ρεπό

Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό, ώστε το…

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Πεντέλης

Ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του στον Δήμο Πεντέλης, το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη.…