Άρθρο Localit 02 Αυγούστου, 2013

Mειώσεις τιμολογίων της ΔΕΥΑΗ εισηγείται ο Δήμαρχος Ηρακλείου

IMG_4598Τις μειώσεις ειδικών τιμολογίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης της ΔΕΥΑΗ  πρότεινε  ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης. Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που είχε σήμερα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΗ  Γιώργο Στειακάκη, τον Αντιπρόεδρο και τον Διευθυντή  της Επιχείρησης,   προκειμένου να υπάρξει και σχετική εισήγηση στο Δ.Σ.  της Δημοτικής Επιχείρησης.

Ο Γ. Κουράκης πρότεινε συγκεκριμένα να μειωθούν σε πρώτη φάση τα ειδικά τιμολόγια που αφορούν τους ΟΤΑ, τα Πανεπιστημιακά και Ερευνητικά Ιδρύματα, τις Αθλητικές Εγκαταστάσεις κ.α γεγονός που θα ωφελήσει και τους Δημότες του Ηρακλείου.

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκαν επίσης διάφορα θέματα που αφορούν τα έργα και τις δράσεις της ΔΕΥΑΗ (Ύδρευση ,Αποχέτευση ,όμβρια, Εκσυγχρονισμός των μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων στις Δημοτικές Κοινότητες κ.α). Όπως διαπιστώθηκε ανταποκρίνονται στα σχετικά χρονοδιαγράμματα .

Επίσης συμφωνήθηκε να διεκδικηθεί η ένταξη για χρηματοδότηση σε προγράμματα του ΕΣΠΑ της ολοκληρωμένης μελέτης για  ένα μεγάλο περιβαλλοντικό έργο που αφορά τη Διαχείριση και Ξήρανση της λυματολάσπης με 8 Θερμοκήπια αξιοποιώντας την ηλιακή θερμότητα στα οποία θα χρησιμοποιηθούν ειδικά συστήματα ή ρομπότ για την αναμόχλευση της λάσπης .

Ενδιαφέροντα είναι και  τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και αφορούν την αξιοποίηση των υδάτων από την Τριτοβάθμια Επεξεργασία των υγρών αποβλήτων.

Συγκεκριμένα έχουν διατεθεί δωρεάν τους τρεις τελευταίους μήνες   150.000 κυβικά υδάτινων πόρων στους αγρότες ιδιαίτερα της ευρύτερης περιοχής του Τεμένους για άρδευση των καλλιεργειών τους.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο: Ανησυχία για τις ρηγματώσεις στις Βούτες – Ακατάλληλα τέσσερα σπίτια, εκκενώνουν οι κάτοικοι

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναμένεται να  κηρυχθούν σήμερα οι Βούτες Νέα αυτοψία στις Βούτες και…

Ρεπορτάζ 28 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησαν οι έλεγχοι για τις ρηγματώσεις στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου

Συνεχίζονται από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (28-4-2025) οι αυτοψίες στις Βούτες του δήμου Ηρακλείου,…

Ρεπορτάζ 25 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Π. Μαρινάκης: Σε κάθε περίπτωση θα ψηφίσουμε έναν εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση, με ένα γύρο εκλογών

Την κατάθεση στη Βουλή νομοσχεδίου για αλλαγή του εκλογικού νόμου στις  αυτοδιοικητικές εκλογές με  εκλογή…