Άρθρο Localit 25 Ιουνίου, 2013

Ευ. Στυλιανίδης: Και αποτρέψαμε τη χρεοκοπία των δήμων και αφήνουμε πλεόνασμα

12828899«Δουλεύοντας όλοι μαζί διασώσαμε τους δήμους από σίγουρη χρεοκοπία», δήλωσε ο απερχόμενος υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής την Τρίτη το μεσημέρι. Μάλιστα ισχυρίστηκε  ότι άφησε πίσω του και πλεόνασμα στους δήμους 400 εκ. ευρώ το τελευταίο πεντάμηνο.

«Την αποτελεσματικότητα μας την αναγνώρισαν όλοι, τόσο οι ξένοι δανειστές όσο και η δοκιμαζομένη  ελληνική κοινωνία που διαπίστωσε ότι διαπραγματευτήκαμε επιτυχημένα στην πράξη» σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος ευχήθηκε «στον φίλο Γιάννη Μιχελάκη καθώς και στον Αναπληρωτή Υπουργό Λεωνίδα Γρηγοράκο  κάθε επιτυχία για το καλό της πατρίδας μας».

Το ίδιο- επιτυχία για το καλό της πατρίδας μας –  ευχήθηκε στους αντικαταστάτες του και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος με τον ανασχηματισμό μεταφέρθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μάλιστα, υπέδειξε στη νέα ηγεσία την ατζέντα των θεμάτων που πρέπει να δρομολογήσουν  και που είναι ο νέος νόμος για την ιθαγένεια, η ψήφος των ομογενών, το πολιτικό χρήμα, η χρηματοδότηση των κομμάτων και η συνταγματική αναθεώρηση. Συγκεκριμένα τόνισε:

«Παραλαμβάνουν ένα υπουργείο που είναι έτοιμο να κάνει τομές και ρήξεις σε θέματα που αφορούν το εθνικό συμφέρον και την κοινωνία: το νέο νόμο για την ιθαγένεια, την ψήφο των ομογενών, το πολιτικό χρήμα, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, την επικείμενη συνταγματική αναθεώρηση. Εύχομαι να πετύχουν για το καλό της πατρίδας μας».

 

Γ. Μιχελάκης: Μπορούμε να κερδίσουμε τις δύσκολες μάχες

«Έχω συνείδηση των δυσκολιών, αλλά και των ευκαιριών που μπορούμε να χτίσουμε. Με λίγα μέσα και σε λίγο χρόνο οφείλουμε να κάνουμε πολλά. Όταν πιστεύουμε στο σκοπό και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, οι Έλληνες μπορούμε να κερδίζουμε δύσκολες μάχες»,  σημείωσε χαρακτηριστικά ο νέος υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης κατά τη διάρκεια της παραλαβής από το συνάδελφό του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Ο νέος υπουργός υπογράμμισε ότι διαδέχεται στο υπουργείο ένα διακεκριμένο και άξιο στέλεχος της Παράταξής του…ξέρω ότι, στον ένα χρόνο που πέρασε, αντιμετώπισε πολλές αντιξοότητες και τα κατάφερε. Ξέρω ότι έχει προετοιμάσει σημαντικές παρεμβάσεις, τις οποίες θα συνεχίσουμε και θα ολοκληρώσουμε. «Είμαι βέβαιος ότι η εμπειρία, η γνώση και η γνώμη του θα αποτελούν βασικό σύμμαχό μας».

Στη συνέχεια ο Γ. Μιχελάκης αναφέρθηκε στον νέο Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Λεωνίδα Γρηγοράκο τονίζοντας ότι «Νιώθω ακόμα την υποχρέωση να διαβεβαιώσω δημόσια και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο πως η συνεργασία μου με τον Αναπληρωτή Υπουργό, τον κ. Λεωνίδα Γρηγοράκο, θα είναι συνεχής, θα είναι διαρκής, θα είναι αγαστή. Οι στόχοι άλλωστε είναι κοινοί και το χρέος βαρύ». Αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου έκανε γνωστό ότι θα εργαστεί και θα συνεργαστεί με όλους. Τέλος τόνισε ότι: «Δεν μπορούμε, δεν δικαιούμαστε παρά να έχουμε – όπως επίμονα υποστήριζα – ρυθμούς Σαμαρά! Ό,τι είναι να γίνει αύριο, να προσπαθήσουμε να γίνεται σήμερα».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…