Άρθρο Localit 28 Μαΐου, 2013

Περιφέρεια Αττικής: Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής

PAROUSIASH TOURISTIKHS PROVOLHS-2Τη φιλοδοξία να κατατάξει την Αττική και τα νησιά της ανάμεσα στους top 10 city break προορισμούς, έχει η Περιφέρεια Αττικής που παρουσίασε το Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής. Σκοπός εξάλλου είναι και η επέκταση της Τουριστικής Περιόδου πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες προς εξασφάλιση επιπλέον τουριστικού κεφαλαίου και η ανάδειξη των ενδιαφερόντων που προσφέρει το σύνολο της Περιφέρειας, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Τουρισμό.

Για το λόγο αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια να αναδειχθεί το Τουριστικό Προϊόν της Αττικής, με στοχευμένες δράσεις, χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα κανάλια επικοινωνίας και προβάλλοντάς το με τον βέλτιστο τρόπο σε σημαντικές τουριστικές αγορές όπως η Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρωσία κ.ά.

Η παρουσίαση έγινε σε ειδική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο παρέστησαν η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Θεσμικοί Φορείς και Εκπρόσωποι Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με το αντιπροσωπευτικό slogan : “The greatest live of your life”.

Σημαντικό μέρος του Προγράμματος Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής αποτελεί το Τουριστικό Portal της Περιφέρειας Αττικής (www.athensattica.com και www.athensattica.gr), μια σύγχρονη σχεδιαστικά διαδικτυακή πύλη, που καθίσταται ζωντανή πηγή πληροφόρησης και έρχεται να καλύψει την ανάγκη των τουριστών να αντλούν πληροφορίες για το ταξίδι τους στην Αττική.

Όσον αφορά στην προώθηση του portal, χρησιμοποιήθηκαν στοχευμένες banner καμπάνιες και ειδική SEM καμπάνια στο Google, παρουσία της Περιφέρειας Αττικής σε όλα τα ευρέως διαδεδομένα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, όπως Facebook, Pinterest και Instagram, δικό της κανάλι στο youtube, ενώ παράλληλα έχει ήδη ξεκινήσει υλοποίηση ενός smart phone app, το οποίο ο επισκέπτης θα μπορεί να κατεβάσει δωρεάν στο κινητό του.

Ειδικά για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Αττικής δημιουργήθηκαν 11 θεματικές διαφημιστικές ταινίες σε 6 γλώσσες και 11 καταχωρήσεις, που παρουσιάζουν με τον καλύτερο τρόπο την ευρεία γκάμα διαθέσιμων ταξιδιωτικών εμπειριών που ο επισκέπτης μπορεί να βιώσει στην Αττική και στα νησιά του Αργοσαρωνικού. Η προβολή των ταινιών έγινε από το Travel Channel, το μεγαλύτερο ταξιδιωτικό κανάλι του πλανήτη, το οποίο δημιούργησε 5 οδοιπορικά τηλεοπτικά σποτ που το αναδεικνύουν.

Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει και άλλες σημαντικές ενέργειες, όπως είναι τα ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) με τη συμμετοχή δημοσιογράφων και tour operators, με σκοπό να δημιουργηθεί ισχυρό δίκτυο συμμαχιών για την προβολή της Περιφέρειας. Παράλληλα, το Πρόγραμμα ενισχύεται από σειρά εκδηλώσεων στην Αθήνα με σκοπό την αναβάθμιση του Κλασικού Μαραθωνίου. Τέλος, ενέργειες όπως η συμμετοχή της Περιφέρειας -σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων- στην διοργάνωση του Festival Αργοσαρωνικού, στοχεύουν στην ενδυνάμωση της τουριστικής κίνησης στα νησιά της Περιφέρειας.

 

 

 

ΔΗΜΟΙ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 31 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αθηναίων: Ενισχύονται τα Δημοτικά Ιατρεία με 15 ιατρούς και νοσηλευτές

Με την πρόσληψη 15 γιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι θα καλύψουν κομβικές θέσεις, ενισχύει τις…

Ρεπορτάζ 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ο πρώτος στην Ελλάδα που  γίνεται μέλος στο Δίκτυο Πόλεων Φιλικών προς την τρίτη ηλικία του Π.Ο.Υ.

Την ένταξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης στο δίκτυο «WHO Global Network for Age-friendly Cities and Communities»…

Με μια ματιά 30 Αυγούστου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Αγίου Δημητρίου: Αναβάλλεται λόγω καιρού η σημερινή παράσταση του Φεστιβάλ Πόλης 2024

Λόγω του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ για ισχυρές καταιγίδες στην Αττική, σήμερα Παρασκευή 30/8, αναβάλλεται…