Άρθρο Localit 03 Μαΐου, 2013

Ημέρα της Ευρώπης

europe_dayΤις πόρτες τους στο κοινό ανοίγουν στις  4 Μαΐου 2013 από τις 10.00 έως τις 16.00, τα κτίρια  όπου στεγάζονται τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, με την ευκαιρία της Ημέρα της Ευρώπης (9 Μαΐου).

Η ημερομηνία αυτή σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής “δήλωσης Σουμάν”. Σε ομιλία του στο Παρίσι το 1950, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ρομπέρ Σουμάν πρότεινε μια νέα μορφή πολιτικής συνεργασίας στην Ευρώπη, η οποία θα απέτρεπε κάθε ενδεχόμενο πολέμου μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών.

Όραμά του ήταν η δημιουργία ενός υπερεθνικού ευρωπαϊκού οργάνου που θα διαχειριζόταν κεντρικά την παραγωγή άνθρακα και χάλυβα. Η Συνθήκη για την ίδρυση του οργάνου αυτού υπεγράφη έναν μόλις χρόνο μετά. Η πρόταση του Σουμάν θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κάθε χρόνο χιλιάδες άτομα παίρνουν μέρος σε επισκέψεις, δημόσιες συζητήσεις, συναυλίες και άλλες εορταστικές εκδηλώσεις, που σκοπό έχουν να ενημερώσουν το κοινό γύρω από την ΕΕ.

Οι πολίτες θα έχουν στις 4 Μαΐου, την ευκαιρία, να επισκεφθούν  τους χώρους του  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου , του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, της Επιτροπής των Περιφερειών, κλπ και να παρακολουθήσουν τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται.

Την Κυριακή 5 Μαΐου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα συμμετάσχει στο  “Φεστιβάλ της Ίριδος”,  στο πλαίσιο του οποίου συναυλίες και άλλα δρώμενα θα διοργανωθούν στους δρόμους των Βρυξελλών.

Την Ημέρα της Ευρώπης, στις 9 Μαΐου, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και η επίτροπος Σεσίλια Μάλμστρομ θα συμμετάσχουν σε συνέδριο για την “κατάσταση της Ένωσης” , το οποίο θα πραγματοποιηθεί στη Φλωρεντία, με αντικείμενο τις σημερινές οικονομικές προκλήσεις και την περαιτέρω ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης

Το συμφωνητικό για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης υπέγραψε ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μαρούσι: Εγκατάσταση 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED στον Δήμο

Ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 19 Ιουλίου το έργο εγκατάστασης 5.500 φωτιστικών σωμάτων τεχνολογίας LED (διαφόρων…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ιωάννινα: Εργασίες επισκευής και συντήρησης 40 σχολικών συγκροτημάτων

Σε πλήρη  εξέλιξη βρίσκονται  εργασίες συντήρησης σχολικών κτιρίων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Ιωαννιτών,…