Άρθρο Localit 23 Απριλίου, 2013

Ε. Στυλιανίδης: Το ίδιο επικίνδυνη η ατιμωρησία με τη λογική της πλήρους τιμωρητικότητας

FP1_7542“Οι υπεύθυνοι φοβούνται να υπογράψουν” σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ημερίδα της ΚΕΔΕ για την Αποτελεσματικότητα τη Διαφάνεια και τη Δικαιοσύνη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο υπουργός Εσωτερικών κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να αποφύγουμε όλοι μαζί, Πολιτεία, Δικαιοσύνη και Κοινοβούλιο, μαζί με την Αυτοδιοίκηση, τη λογική του εκκρεμούς. “Όσο επικίνδυνη  για την κοινωνία είναι η λογική της πλήρους ατιμωρησίας, άλλο τόσο επικίνδυνη είναι η λογική της πλήρους τιμωρητικότητας” σημείωσε ο Ε. Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι από μια μελέτη που έχει πραγματοποιηθεί έχει διαπιστωθεί ότι  τον τελευταίο καιρό “οι υπεύθυνοι φοβούνται πια να υπογράψουν”. Αυτό έχει ως συνέπεια το κόστος των μη αποφάσεων να  είναι τριπλάσιο από το κόστος των κακών αποφάσεων.

Στη συνέχεια ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε την ανάγκη να ονομαστούν και στοιχειοθετημένα να κατηγορηθούν αυτοί που είναι υπόλογοι και δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Επιπλέον οι επίορκοι θα πρέπει να τιμωρηθούν με τον πιο αυστηρό και παραδειγματικό τρόπο. Ωστόσο θα πρέπει από την άλλη πλευρά να προστατευθούν οι υπόλοιποι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους, καθώς αν εφαρμοστεί η λογική της απόλυτης τιμωρητικότητας τυφλά, τότε δημιουργείται  ένα αρνητικό αίσθημα στην κοινωνία και στη διοίκηση.

Νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε τόσο στις νομοθετικές παρεμβάσεις, όσο και στις πολιτικές που υλοποιήθηκαν όλο το τελευταίο διάστημα και συνέβαλλαν στην βελτίωση της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αναλυτικά η ομιλία  του Υπουργού Εσωτερικών Ε. Στυλιανίδης.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…