Άρθρο Localit 15 Απριλίου, 2013

Task Force στους δασικούς χάρτες και το Κτηματολόγιο

timthumb.phpΓια την άμεση δημιουργία ενός μηχανισμού διαχείρισης και νομιμοποίησης των καταπατήσεων δασών και δασικών εκτάσεων, αλλά και των αυθαιρέτων σε δάση, κάνει λόγο η Task Force.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Task Force (ειδικοί από την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ισπανία) επισημαίνει τον κίνδυνο πως μπορεί να βρεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος η εκπόνηση των δασικών χαρτών.

Όσον αφορά στο Κτηματολόγιο, η Task Force προτείνει το όλο εγχείρημα να ασχοληθεί μόνο με τα απολύτως βασικά αφού παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση.

Οι μέχρι στιγμής αναφορές της Task Force έχουν ως εξής:

Δασικοί χάρτες: Εκφράζεται ο φόβος ότι η κατάρτιση δασικών χαρτών θα βρεθεί εκτός χρονοδιαγράμματος. «Η διαδικασία κατάρτισης είναι ανεπαρκής και η καθυστέρηση των εγκρίσεων από τις δασικές υπηρεσίες καθιστά αδύνατο να είναι οι δασικοί χάρτες έγκαιρα έτοιμοι» , αναφέρει μία από τις εκθέσεις του Φεβρουαρίου.

Προτείνεται να οργανωθεί η παράκαμψη των δασικών υπηρεσιών, να οριστεί ένας τρόπος υπολογισμού αποζημίωσης για τις περιπτώσεις που οι αποφάσεις των δασικών υπηρεσιών έρχονται σε σύγκρουση με αποφάσεις των δημοτικών αρχών και άλλων υπηρεσιών και να αναδιοργανωθεί συνολικά η διαδικασία χαρτογράφησης των δασών.

Κτηματολόγιο: Η Task Force θεωρεί ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να αρκεστούν σε ένα πιο μικρό Κτηματολόγιο, όχι ως προς την κάλυψή του, αλλά ως προς τα στοιχεία που θα περιλαμβάνει. Θεωρείται απαραίτητο σε αυτή τη φάση το Κτηματολόγιο να προσφέρει μόνο τη σύνδεση μεταξύ ιδιοκτησίας και γης. Κρίσιμης σημασίας η σύνδεση των στοιχείων του Κτηματολογίου με εκείνα που δηλώνονται στις φορολογικές δηλώσεις, προκειμένου να εντοπιστούν περιουσίες που έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο, αλλά όχι στο Ε9.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…