Άρθρο Localit 13 Απριλίου, 2013

Δήμος Νεάπολης-Συκεών: Εκστρατεία εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης

koinoniko pantopoleio-1Δυναμική εκστρατεία ενόψει της λειτουργίας των νέων Κοινωνικών Δομών που πρόκειται να λειτουργήσουν άμεσα, ξεκίνησαν οι υπηρεσίες του Δήμου Νεάπολης- Συκεών, για τη συγκέντρωση τροφίμων που θα ενισχύσουν το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο και φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Ήδη στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων τοποθετούνται τα «κοινωνικά καλάθια» στα οποία οι πολίτες καλούνται να τοποθετήσουν την προσφορά τους. Παράλληλα ο Δήμος ήδη  προχώρησε σε διαγωνισμό για την προμήθεια ειδών διατροφής και πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Συσσίτιο.

Οι νέες κοινωνικές δομές  θα λειτουργήσουν στο Δήμο, στο πλαίσιο του προγράμματος του υπουργείου Εργασίας που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και  συντονίζονται από το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης «Εργάνη» και το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Περιλαμβάνουν: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Εστιατόριο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Δημοτικό Λαχανόκηπο, Γραφείο Διαμεσολάβησης και Δημοτική Τράπεζα Χρόνου.

Προβλέπεται, να εξυπηρετήσουν  συνολικά περισσότερες από 800 οικογένειες που αντιμετωπίζουν προβλήματα φτώχειας και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζονται 24 νέες θέσεις εργασίας για άτομα κάτω των 30 ετών για τη στελέχωση των δομών. Οι κοινωνικές υπηρεσίες είναι έτοιμες να δεχτούν  τις αιτήσεις των υποψήφιων ωφελουμένων τις οποίες θα επεξεργαστούν με βάση τα κοινωνικά κριτήρια που έχουν τεθεί.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών Σ. Δανιηλίδης: «Προχωρήσαμε στην εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσης, το οποίο, σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες κοινωνικές δομές, όπως μεταξύ άλλων είναι τα δημοτικά ιατρεία, θα συμβάλλουν αποτελεσματικά σε μια πρώτη ανακούφιση των συνανθρώπων μας».

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…