Άρθρο Localit 14 Απριλίου, 2013

Αντισυνταγματική έκριναν τη διαθεσιμότητα τέσσερα δικαστήρια

αποφάσειςΔικαστικές αποφάσεις στη Χίο, το Ρέθυμνο, την Ξάνθη και το Μεσολόγγι έκριναν ότι η εργασιακή διαθεσιμότητα (Ν. 4092/2012) παραβιάζει το Σύνταγμα και τον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Χάρτη.

Τα δικαστήρια μετά από ασφαλιστικά μέτρα, εξέδωσαν αποφάσεις στις οποίες ανάμεσα στα άλλα υπογραμμίζεται ότι το μέτρο της διαθεσιμότητας του Ν. 4093/2012 μειώνει κατά 25% αποδοχές των θιγομένων εργαζομένων και καθιστά αβέβαιο το μέλλον της εργασιακής τους σχέσης.

Η διαθεσιμότητα προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια η οποία προστατεύεται από το άρθρο 2 του Συντάγματος και αυτό γιατί ανεξάρτητα της αποτελεσματικότητας και της προσφορότητας του μέτρου, οι θιγόμενοι εργαζόμενοι θυσιάζονται χάριν των οικονομικών στόχων της κυβέρνησης και της περιστολής των κρατικών δαπανών, ενώ προσβάλλεται βάναυσα και η προσωπικότητά τους, καθώς τους στερείται το δικαίωμα να εργαστούν, σύμφωνα με τους δικαστές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 07 Οκτωβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στην επετειακή εκδήλωση για τα 30 χρόνια του ΣΜΕΔΕΚΕΜ ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου

Στην επετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Μελετητών Δημοσίων…

Ρεπορτάζ 29 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Φιλοθέης-Ψυχικού: ανανεώνεται ο στόλος Καθαριότητας

Ο Δήμος Φιλοθέης- Ψυχικού παρέλαβε το πρώτο από τα επτά νέα οχήματα που θα ενισχύσουν…

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…