Άρθρο Localit 14 Μαρτίου, 2013

Αποχωρεί από το αξίωμα του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή ο Νικηφόρος Διαμαντούρος

250px-DiamantourosΓια την πρόθεσή του να αποχωρήσει από το αξίωμά του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή, την  1η Οκτωβρίου 2013, έπειτα  από θητεία δέκα ετών, ενημέρωσε  ο  Νικηφόρος Διαμαντούρος, με επιστολή του, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin  Schulz.

Όπως δήλωσε «Ήρθε η στιγμή να κλείσω τον κύκλο της ενασχόλησής μου με την εξυπηρέτηση των πολιτών στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να επανέλθω στον πρότερο ρόλο μου του ακαδημαϊκού μελετητή της δημόσιας ζωής, καθώς και του ενεργού μέλους της κοινωνίας πολιτών».

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Schulz, καθώς και όλους τους προκατόχους του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλαν. Εξήρε την στάση του Κοινοβουλίου και, ιδιαίτερα, της Επιτροπής Αναφορών για την στήριξη που του προσέφεραν στο έργο του ως θεματοφύλακα της χρηστής διοίκησης, καθώς και στην προσπάθειά του να προωθήσει τη λογοδοσία, τη διαφάνεια, και τη νοοτροπία εξυπηρέτησης του πολίτη στους κόλπους της Ευρωπαϊκής διοίκησης. Ο κύριος Διαμαντούρος προσκάλεσε τον Πρόεδρο να κινήσει τη διαδικασία εκλογής του νέου Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή από το Κοινοβούλιο.

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου του 1942 στην Αθήνα. Ύστερα από μακρά σταδιοδρομία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ελλάδα ως καθηγητής πολιτικής επιστήμης, αναδείχθηκε, το 1998, πρώτος Έλληνας Συνήγορος του Πολίτη. Τον Ιανουάριο του 2003, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον εξέλεξε στη θέση του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή και ανανέωσε τη θητεία του το 2005 και το 2010.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Το Ευρωπαϊκό δικαστήριο καταδικάζει την Ελλάδα για παραλείψεις στη διαχείριση κινδύνων πλημμύρας σε 14 υδατικά διαμερίσματα

Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδικάζει για πρώτη φορά την Ελλάδα λόγω της παράλειψής της…

Ρεπορτάζ 06 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τραγωδία στην Ποσειδώνος: Νεκρή δημοτική υπάλληλος σε σύγκρουση απορριμματοφόρου με ταξί

Μια δημοτική υπάλληλος έχασε τη ζωή της σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε νωρίς το πρωί…

Ρεπορτάζ 05 Ιουνίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δυστύχημα στο λούνα παρκ: Έρευνα για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών υπαλλήλων

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από αμέλεια κατά αιρετών και δημοτικών…