Άρθρο Localit 12 Μαρτίου, 2013

Η καλλιτεχνική δημιουργία στην Ευρώπη στην εποχή της κρίσης

Generalitat de CatalunyaΗ αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Καταλονίας στην ΕΕ φιλοξενεί  στις 21 Μαρτίου 2013 στις Βρυξέλλες,  συνέδριο  για   την προώθηση και διάδοση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και έργων στην  εποχή της κρίσης, με θέμα: “Creation, Circulation, and Festivals in Europe: Scenic Arts in Time of a Crisis. Waiting for Creative Europe”.

Η  οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις στους κρατικούς προϋπολογισμούς, ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού.  Κατάσταση, που  επιβάλλει περιορισμούς στην ικανότητα των  διοικήσεων για την προώθηση της δημιουργίας, η οποία με τη σειρά της έχει αντίκτυπο στα φεστιβάλ θεάτρων, και το ρόλο τους στην κοινωνία.

Ωστόσο, αυτές οι συνθήκες μπορεί επίσης να θεωρηθούν ως μια ευκαιρία για την ενίσχυση της συνεργασίας, ανάμεσα στα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο, να εφαρμόσουν  εναλλακτικές μεθόδους χρηματοδότησης.

Η Στρογγυλή τράπεζα φιλοξενείται από την αντιπροσωπεία της κυβέρνησης της Καταλονίας στην ΕΕ, στις Βρυξέλλες και οργανώθηκε από  το διεθνές τμήμα προώθησης του  Ινστιτούτου της Καταλονίας , Catalan!Arts, που είναι κυβερνητικός οργανισμός  της Καταλονίας.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…