Άρθρο Localit 12 Μαρτίου, 2013

«Κούρεμα» των χρεών του προς ιδιώτες ζητεί ο ΕΔΣΝΑ

ΕΔΣΝΑΝα «κουρέψει» τα χρέη του προς τις ιδιωτικές εταιρείες επιχειρεί ο Ειδικός Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος Νομού Αττικής, για να είναι βιώσιμος και να μπορεί να προχωρήσει απρόσκοπτα στους διαγωνισμούς για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων. Την απόφαση αυτή πήρε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ αποδεχόμενη πρόταση του Προέδρου Γιάννη Σγουρού. Στην ατζέντα του διαλόγου θα τεθούν επίσης και οι εν ενεργεία υψηλού κόστους συμβάσεις, με στόχο να απομειωθούν τα λειτουργικά έξοδα του φορέα.

Στόχος της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ είναι να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μειωθούν τα χρέη (από το 2008) που αγγίζουν τα 76,2 εκ. € και να μπορεί να προχωρήσει ο Σύνδεσμος χωρίς τα βάρη του παρελθόντος στις διαγωνιστικές διαδικασίες για τις κατασκευές των μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων.

Σχετικά με τα χρέη του Συνδέσμου, υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Σγουρός έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου προς τα αρμόδια Υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Εσωτερικών ζητώντας να προχωρήσουν σε άμεσες ενέργειες για την μείωσή τους.

Στην ίδια συνεδρίαση ο Πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ αναφέρθηκε και στο πολύ σημαντικό ζήτημα των συμβασιούχων έργου του Συνδέσμου που απασχολούνται κατόπιν δικαστικών αποφάσεων, με τις οποίες ζητούν να αναγνωριστεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στον Σύνδεσμο απασχολούνται συνολικά 393 άτομα εκ των οποίων 163 είναι συμβασιούχοι έργου.  Όπως επεσήμανε ο κ. Σγουρός, πιθανή απομάκρυνσή τους θα δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του ΕΔΣΝΑ και στις εργασίες διαχείρισης των απορριμμάτων και θα πρέπει να εξεταστεί ρύθμιση με την οποία θα διασφαλίζονται οι αποδοχές και το εργασιακό τους καθεστώς.

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…