Άρθρο Localit 12 Μαρτίου, 2013

Κούλουμα στην Πελοπόννησο με τρένο …

ose-peloponnisos1Τον γύρο του ..Μοριά θα κάνουν ..οι επιβάτες που θα επιβιβαστούν στην αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με κατεύθυνση Αθήνα- Πάτρα , μέσω Καλαμάτας, το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Τα τοξωτά γεφύρια, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς που είναι χτισμένοι από πέτρα και τα παραδοσιακά ορεινά χωριά της Πελοποννήσου με την άγρια ομορφιά , θα «αιχμαλωτίσουν» το ενδιαφέρον των επιβατών στις τέσσερις μέρες της διαδρομής.

Είναι η πρώτη φορά που η εκδρομή διαρκεί τέσσερις ημέρες και ξεκινά από την Αθήνα.

Από τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν ξεκίνησε η τουριστική εκμετάλλευση του δικτύου της Πελοποννήσου, οι εκδρομές είχαν διάρκεια μίας ή δύο ημερών και ξεκινούσαν πάντα από τον Πύργο ή την Καλαμάτα.

Η διαδρομή βήμα – βήμα

Με τον σιδηροδρομικό γύρο της Πελοποννήσου οι επιβάτες θα γνωρίσουν μερικά από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της αρχαίας και της νεότερης Ελλάδας, όπως οι Μυκήνες, η αρχαία Ολυμπία και το Ναύπλιο.

Στα ορεινά σημεία της διαδρομής, στα οποία οι χαράδρες διαδέχονται η μία την άλλη, το τρένο μοιάζει να ισορροπεί ένα βήμα πριν από το κενό. Αν υπάρχει κάτι που κάνει τη διαδρομή μοναδική είναι η αίσθηση ότι ο χρόνος έχει σταματήσει κάπου στα μέσα του 20ού αιώνα. Την πρώτη μέρα η εκδρομή περνά από την πεδιάδα του Αργους και τις Μυκήνες.

Έπειτα από μια στάση στο Ναύπλιο το τρένο περνά από τον Αχλαδόκαμπο και τη μακρύτερη και ψηλότερη γέφυρα που βρίσκεται στην ξηρά της Πελοποννήσου με μήκος 280 μέτρα και ύψος 80 μέτρα.

Στην Τρίπολη γίνεται άλλη μια στάση, μετά την οποία το τρένο ανεβαίνει στο βουνό και διασχίζει το πέρασμα του Καλογερικού, το οποίο βρίσκεται σε υψόμετρο 814 μέτρων και είναι το ψηλότερο σιδηροδρομικό σημείο της χώρας.

Στο τέλος της ημέρας οι επιβάτες θα βρεθούν στην Καλαμάτα για δύο διανυκτερεύσεις.

Η τρίτη μέρα έχει προορισμό την Ολυμπία, με ενδιάμεσες στάσεις στο Καλό Νερό και στη λιμνοθάλασσα του Καϊάφα.

Το τρένο θα περάσει από τέσσερα εντυπωσιακά πέτρινα γεφύρια, από τη γέφυρα του Αλφειού, η οποία είναι η μεγαλύτερη του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου, και από τα κεφαλοχώρια της Ανω Μεσσηνίας. Την τελευταία μέρα το τρένο θα καταλήξει στην Πάτρα, με στάσεις στην Αμαλιάδα και στα Λεχαινά.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
6st Arta’s Night Run 1881-Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου της Άρτας

Τον 6ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου «Arta Night Run 1881», διοργανώνουν αύριο Σάββατο 6 Ιουλίου 2024,…

Ενδιαφέρουν 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ο δήμος Σκιάθου ανέλαβε τις δαπάνες διαμονής των οδηγών του ΕΚΑΒ

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας δήλωσε αδυναμία κάλυψης της δαπάνης για τη διαμονή του πληρώματος…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αγ. Δημήτριος: Στους 113 οι ωφελούμενοι του προγράμματος Επιχορήγησης για την Απασχόληση Μακροχρόνια Ανέργων 55 ετών και άνω

Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου ολοκλήρωσε τη διαδικασία πρόσληψης 113 ωφελούμενων ηλικίας 55-67 ετών, στο πλαίσιο…