Άρθρο Localit 08 Μαρτίου, 2013

Χαλκιδική: Σύσκεψη στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για εκτόνωση της έντασης

12399040aΣύσκεψη πραγματοπο την Παρασκευή  στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης μετά από πρωτοβουλία του εισαγγελέα Εφετών, Παναγή Γιαννάκη, σχετικά με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Χαλκιδική για τα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές, μετά και τα χθεσινά επεισόδια.

Στο μεταξύ αύριο Σάββατο έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τρομοκράτηση των κατοίκων της Ιερισσού και κατά των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές.

Όπως έγινε γνωστό, στη σύσκεψη συμμετέχουν, από πλευράς αστυνομίας, ο διευθυντής της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας Βάιος Χονδρός, εκπρόσωποι των κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού, μαζί με τους δικηγόρους τους, εκπρόσωπος της Εταιρείας “Ελληνικός Χρυσός”, ενώ, παρότι κλήθηκε ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Χρήστος Πάχτας, δεν παρίσταται.

Ηρεμία επικρατεί σήμερα στην Ιερισσό, μετά την ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα από τα χθεσινά επεισόδια μεταξύ των ΜΑΤ και των κατοίκων που επιχείρησαν να εμποδίσουν τους αστυνομικούς ελέγχους, στο πλαίσιο των ερευνών για την πρόσφατη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Εν τω μεταξύ, το μεσημέρι πρόκειται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πολυγύρου, τέσσερις από τους έξι κατοίκους της Ιερισσού Χαλκιδικής που προσήχθησαν χθες στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών. Όπως έγινε γνωστό, κατά τις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν καραμπίνες, πυροτεχνήματα, ασύρματοι κ.ά. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων, φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, αλλά και για παράνομη κατοχή ασυρμάτου και ραδιοπομπού.

Εν τω μεταξύ, στο εδώλιο του Πλημμελειοδικείου Χαλκιδικής κάθονται σήμερα τέσσερα άτομα που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για συμμετοχή σε επεισόδια που έγιναν στις Σκουριές στη διάρκεια κινητοποίησης ενάντια στη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού. Φορείς και κάτοικοι της Χαλκιδικής διοργανώνουν συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατηγορούμενους.

Την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή ώστε να υπάρξει εκτόνωση της κατάστασης, ζήτησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και πρότεινε για το θέμα των μεταλλείων στις Σκουριές να γίνει τοπικό δημοψήφισμα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…