Άρθρο Localit 05 Μαρτίου, 2013

Όλι Ρεν: Με βάση το Μνημόνιο ανοικτό το θέμα των απολύσεων

olli-rehnΑνοικτό άφησε το θέμα των απολύσεων στο δημόσιο ο ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, καθώς δεν απέκλεισε μεταξύ των προαπαιτούμενων και τις απολύσεις μέχρι τον Ιούλιο.

Αναλυτικότερα ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ο κ. Ρεν είπε μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βρει τη λύση στο ζήτημα αυτό, ώστε να τηρηθεί η δέσμευση που έχει αναλάβει στο πλαίσιο του Μνημονίου.

«Η τρόικα βρίσκεται σε φάση συζητήσεων με την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα αυτό και δεν θέλω να μιλήσω. Αυτό που εμείς ζητάμε είναι να ρυθμιστεί το θέμα με βάση το μνημόνιο», ανέφερε ο κ. Ρεν, επαναλαμβάνοντας ότι τη λύση θα πρέπει να τη βρει η Αθήνα.

Σημείωσε  ότι πρέπει να περιμένουν το  πόρισμα αξιολόγησης του ελέγχου που γίνεται τώρα στην Ελλάδα από την τρόικα. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κινηθεί εντός των στόχων του προγράμματος και των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει.

Ο Γ. Στουρνάρας από την πλευρά του άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να επιτύχει τον στόχο για 150.000 υπαλλήλους λιγότερους από το 2010 ως το 2015 με ήπιους τρόπους – δεν αναφέρθηκε όμως στον βραχυπρόθεσμο στόχο για 12.500 αποχωρήσεις ως τον Ιούλιο. «Στο δημόσιο υπάρχουν πολλοί επίορκοι και υπάλληλοι με πλαστά πτυχία» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, «δε θέλω να μιλήσω για δουλειά άλλων υπουργείων».

Ικανοποίηση Eurogroup για τα προαπαιτούμενα
Κατά τα άλλα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το χθεσινό Eurogroup για την Ελλάδα εξέφρασε την ικανοποίησή γιατί έχουν εκπληρωθεί τα προαπαιτούμενα για τη δόση του Φεβρουαρίου ζητά όμως να ισχύσουν και τα ανάλογα και για τη δόση του Μαρτίου.
Ειδικότερα, όπως τονίζεται, η μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική στρατηγική, που έχει επικαιροποιηθεί, περιλαμβάνει τα ανώτατα όρια των δαπανών για τα υπουργεία και την Υγεία για την επόμενη τριετία. Παράλληλα, το Eurogroup χαιρετίζει το γεγονός ότι, εκτός από τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για τις προαπαιτούμενες δράσεις, η Ελλάδα προετοίμασε μηνιαίους στόχους για τις δαπάνες στις βασικότερες δημόσιες επιχειρήσεις, με στόχο να τις επεκτείνει σε όλες τις δημόσιες επιχειρήσεις. Η απόφαση αυτή διασφαλίζει περαιτέρω την επίτευξη των δημοσιονομικών δεσμεύσεων και αντιπροσωπεύει ένα ισχυρό σήμα ιδιοκτησίας του προγράμματος από την Ελλάδα, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το Eurogroup χαιρέτισε, ακόμη, την εκταμίευση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής. Τέλος καλεί τις ελληνικές Αρχές να διατηρήσουν την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και, ειδικότερα, να εφαρμόσουν πλήρως τις συμφωνημένες προαπαιτούμενες δράσεις του Μαρτίου, ως προϋπόθεση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης των 2,8 δισ. ευρώ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δράσεις ενημέρωσης για τη χρήση των καφέ κάδων σε Μοσχάτο-Ταύρο

Συνεχίζεται στον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου η τοποθέτηση καφέ κάδων για τη χωριστή συλλογή υπολειμμάτων τροφών, στις…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων: «Δεν είναι λύση η μετάθεση της ευθύνης»

Την αποτελεσματική συνεργασία και τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας όλων των εμπλεκόμενων στο κομμάτι της πυροπροστασίας…

Ρεπορτάζ 28 Ιουνίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αντιδήμαρχος Παπάγου για το εργατικό δυστύχημα: Ο δενδροκηπουρός ήταν στο έδαφος – Δεν χρειαζόταν να φοράει ιμάντα

Μια μέρα μετά από τo τραγικό εργατικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 47χρονο εργαζόμενο…