Άρθρο Localit 01 Μαρτίου, 2013

Έξι υπουργεία στο “μικροσκόπιο” του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης

δημόσιος τομέαςΕπί τάπητος τίθενται στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπό την προεδρία του πρωθυπουργού τα οργανογράμματα έξι υπουργείων, στο πλαίσιο της μείωσης των δομών και της αναδιάρθρωσης του Δημόσιου τομέα. Συγκεκριμένα αναμένεται να εξετασθούν προκειμένου να λάβουν “πράσινο φως” τα οργανογράμματα των υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας, Εσωτερικών, Τουρισμού, Εμπορικής Ναυτιλίας και γ.γ. Ενημέρωσης. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης, Εργασίας και Μακεδονίας – Θράκης, στα οποία οι μειώσεις δομών ξεπέρασαν κατά μέσο όρο το 50%. Την ερχόμενη εβδομάδα εκτός απροόπτου θα πάρουν σειρά τα υπόλοιπα τέσσερα υπουργεία και συγκεκριμένα Αμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Οικονομικών.

Στην κυβέρνηση δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα νέα οργανογράμματα των υπουργείων καθώς θεωρούν ότι μέσω της συγκεκριμένης διαδικασίας θα μπορέσει να εντοπισθεί το πλεονάζον προσωπικό ώστε να μπει σε διαδικασία κινητικότητας. Με τον τρόπο αυτό εκτιμούν ότι θα μπορέσει να δοθεί και μία πειστική απάντηση στους ελεγκτές αναφορικά με την επίτευξη του στόχου για 25 χιλιάδες υπαλλήλους σε διαθεσιμότητα εντός του έτους (εκ των οποίων 12.500 μέχρι το καλοκαίρι). Με αυτή την επιχειρηματολογία άλλωστε θα προσέλθει στη διαπραγμάτευση με την τρόικα την ερχόμενη Δευτέρα και ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης προκειμένου να πείσει με στοιχεία και … αριθμούς ότι το σχέδιο κινητικότητας αρκεί για τον εξορθολογισμό του δημοσίου χωρίς να απαιτηθούν απολύσεις.

Παράλληλα συνεχίζεται και το «κυνήγι» των επίορκων υπαλλήλων, και εκείνων που διορίστηκαν με πλαστά δικαιολογητικά, οι οποίοι βάση του νέου πειθαρχικού τίθενται αυτοδικαίως σε αργία.

Μία πρώτη γεύση για όσα θα υποστηρίξει στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ο κ. Μανιτάκης, έδωσαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου και στο ραντεβού που είχαν το απόγευμα της Τετάρτης με τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.  Το αν όμως οι εξηγήσεις θα είναι επαρκείς μένει να φανεί, καθώς και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχει παραδεχθεί ότι το θέμα των απολύσεων παραμένει ανοιχτό και προς διαπραγμάτευση με την τρόικα.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάζιες σημαίες σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων – Και επίσημα Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Βλητέ

Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων για το 2024, οι οποίες αποτελούν…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τα μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του ποταμού Αλφειού στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης

Ευρεία Σύσκεψη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Φίλων Παρράσιου Πάρκου για τα Μονοπάτια…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λυκόβρυση-Πεύκη: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σύντομα, θα ενισχύσει τον στόλο…