Άρθρο Localit 26 Φεβρουαρίου, 2013

Η Ετήσια έκθεση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης της Αθήνας

symparastatisathina“Ο θεσμός του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης είναι μία κοινωνική δομή για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των πολιτών, ιδίως των  ασθενέστερων,  που  επιθυμούν  να  επιλύσουν  εξωδικαστικά  το πρόβλημα  που  αντιμετωπίζουν  με  τον  Δήμο.   Όχι  μόνο  δεν  πρέπει  να καταργηθεί, αλλά αντίθετα πρέπει να ενδυναμωθεί και να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες του προς όφελος του κοινωνικού συνόλου” υποστήριξε ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, Συμπαραστάτης του Δημότη και της πιχείρισης του Δήμου Αθηναίων, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας.

Στη συνέντευξη δημοσιοποιήθηκε η Ετήσια Έκθεση του νέου θεσμού για τα  πεπραγμένα κατά  τους μήνες λειτουργίας του εντός του 2012 (Σεπτέμβριος – Δεκέμβριος). Κατά τον προηγούμενο χρόνο υποβλήθηκαν 72 καταγγελίες, ορισμένες  από  τις  οποίες  αφορούν  δεκάδες  καταγγέλλοντες.  Ο Συμπαραστάτης ήταν  αρμόδιος για 55 καταγγελίες. Από αυτές, ως βάσιμες κρίθηκαν οι 49, για τις οποίες διαπιστώθηκε πρόβλημα  κακοδιοίκησης.  Το ποσοστό των διαμεσολαβήσεων που έγιναν δεκτές  ανέρχεται στο 59,18%,  ενώ για όσες διαμεσολαβήσεις ελήφθησαν αρνητικές απαντήσεις από τις υπηρεσίες, θα ζητηθεί η εισαγωγή της στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι  καταγγελίες  αφορούν  ένα  ευρύ  φάσμα  υποθέσεων,  είπε  ο  κ.  Σωτηρόπουλος, από διορθώσεις που ζητήθηκαν σε εγγραφές στο δημοτολόγιο και  το  ληξιαρχείο,  έως  προβλήματα  με  κάδους  απορριμμάτων  και ανεπαρκείς  ελέγχους  από  την  δημοτική  αστυνομία  σε  περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης. Οι διαμεσολαβήσεις που απορρίφθηκαν είχαν κατά κύριο λόγο οικονομικό αντικείμενο, όπως περιπτώσεις προστίμων για τα οποία ζητήθηκε  να διαγραφούν.  Για υποθέσεις σημαντικών προβλημάτων, διατυπώθηκαν Ειδικές Προτάσεις προς τον Δήμαρχο, με κοινοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Γενικό Γραμματέα. Στους 4 πρώτους μήνες λειτουργίας του θεσμού δημοσιεύτηκαν τέσσερις Ειδικές Προτάσεις. Η πρώτη αφορούσε την επιβολή προστίμων σε εμπόρους του  κέντρου  που  χρησιμοποιούν  κοινόχρηστο  χώρο  για τοποθέτηση stands κι εμπορευμάτων.  Η δεύτερη Ειδική Πρόταση αφορούσε τις Λέσχες Φιλίας 3ης Ηλικίας. Η τρίτη Ειδική Πρόταση αφορούσε το μέτρο της διαθεσιμότητας των εργαζομένων που θεσπίστηκε με το “Μνημόνιο ΙΙΙ”. Η τέταρτη Ειδική Πρόταση που αφορούσε την τύχη της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης.  Στο  πλαίσιο  της  συνέντευξης  τύπου,  ο  λόγος  δόθηκε  στην  93 χρονη δημότισσα, παλιά Εξαρχειώτισσα , η οποία υπέβαλε και την αναφορά πριν από 4 μήνες στο Γραφείο του Συμπαραστάτη για την έλλειψη Λέσχης Φιλίας στα Εξάρχεια, ένα αίτημα το οποίο είχε υποβάλει και σε  δημοτικές αρχές προηγούμενων δημοτικών περιόδων. Ο Συμπαραστάτης ανέφερε ότι με την αρωγή  της  Διεύθυνσης  Δημοτικής  Περιουσίας  εντοπίστηκε ακίνητο  του Δήμου και πρότεινε την διαμόρφωσή του, με τη συμβολή εθελοντών.

Αναλυτικά η Έκθεση στη διεύθυνση: http://www.cityofathens.gr/symparastatis/sites/www.cityofathens.gr.symparastatis/files/%20%CE%95%CE%9A%CE%98%CE%95%CE%A3%CE%97%202012[%CE%A4%CE%95%CE%9B%CE%99%CE%9A%CE%9F].pdf

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…