Άρθρο Localit 30 Ιανουαρίου, 2013

ΕτΠ: Αξιολόγηση Ατζέντας για Νέες Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης

Europe 2020 conference "New skills and jobs"Σε αξιολόγηση της εφαρμογής της πρωτοβουλίας  « Ευρώπη 2020: Ατζέντα για νέες δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης», θα προβεί  η Επιτροπή των Περιφερειών  στη διάρκεια  διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου 2013 στο Δουβλίνο.

Η διάσκεψη,  θα φιλοξενηθεί από την ιρλανδική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, και διοργανώνεται παράλληλα με τη συνεδρίαση του Προεδρείου της Επιτροπής των Περιφερειών.

Από τη σκοπιά των περιφερειακών και τοπικών αρχών, η διάσκεψη θα επικεντρωθεί στις κύριες προτεραιότητες της πρωτοβουλίας, που είναι  η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας, η αύξηση των επιπέδων δεξιοτήτων, η αύξηση των θέσεων εργασίας και η  ποιότητα.

Επιπλέον θα συζητηθούν διεξοδικά οι τρόποι  με τους οποίους οι τοπικές και περιφερειακές αρχές, μπορούν να βελτιώσουν την εκπαίδευση ώστε να ανταποκρίνεται στην ανάγκη για πιο ευέλικτη σταδιοδρομία, συμβάλλοντας έτσι στη στρατηγική ανάπτυξη της Ευρώπης.

Η διάσκεψη θα είναι η δεύτερη  σειράς εκδηλώσεων και πρωτοβουλιών παρακολούθησης που θα πλαισιώσουν την ενδιάμεση επανεξέταση της στρατηγικής Ευρώπη 2020 το 2014.

Στις ειδικές πρωτοβουλίες και μέσα στο επίπεδο της ΕΕ περιλαμβάνονται το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο για τη στήριξη της αναβάθμισης των δεξιοτήτων, το Ευρωπαϊκό Ταμείο για την Ένταξη των Υπηκόων Τρίτων Χωρών, για την ένταξη των εν λόγω ατόμων στην αγορά εργασίας, το Πρόγραμμα δια βίου μάθησης και Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), για τη στήριξη των εκπαιδευτικών υποδομών κλπ

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Για πρώτη φορά δημιουργείται αντιπυρική ζώνη στην Πετρούπολη

Αντιπυρική ζώνη μήκους 4.481 μ. και πλάτους 10 μ. δημιουργείται για πρώτη φορά στα όρια…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη υπό τον Γ. Κεφαλογιάννη για την προετοιμασία της αντιπυρικής περιόδου στην περιφέρεια Πελοποννήσου

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Τρίπολη υπό τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη…

Ρεπορτάζ 17 Απριλίου, 2025
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Πέραμα: Δήμος και κάτοικοι, αποφασισμένοι «κλείνουν την πόλη»

Γιάννης Λαγουδάκος: «Παλεύουμε για τη βελτίωση της ζωής μας, κυκλοφοριακή ασφυξία τέλος! » Σε δυναμική…