Άρθρο Localit 07 Ιανουαρίου, 2013

Προσχέδιο νόμου για την προσαρμογή στην απόφαση του ΣτΕ για την ιθαγένεια

Προσχέδιο νόμου μελετά το υπουργείο Εσωτερικών με το οποίο θα προσαρμόσει το θεσμικό πλαίσιο για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτό αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή. Προϋπόθεση για τις οριστικές νομοθετικές προτάσεις είναι να δημοσιευτεί η σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Το έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί για ποιον λόγο δεν συμμορφώνεται η κυβέρνηση άμεσα με την απόφαση του ΣτΕ για τη συνταγματικότητα του νόμου Ραγκούση ως προς την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας.
Ο αναπληρωτής υπουργός απαντά στον βουλευτή ότι δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που κρίνει τη συνταγματικότητα των διατάξεων και «συνεπώς δεν τίθεται θέμα άμεσης συμμόρφωσης με αυτήν, αφού δεν γνωρίζουμε το περιεχόμενό της».
«Ωστόσο, προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα δημιουργήσει η ενδεχόμενη κρίση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας των άρθρων 1α και 24 του Ν. 3838/2010, κρίναμε σκόπιμο να διακόψουμε προσωρινά τις διαδικασίες χορηγήσεως ελληνικής ιθαγένειας με βάση τις διατάξεις αυτές» αναφέρει ο Χαράλαμπος Αθανασίου, «προκειμένου μετά να αντιμετωπίσουμε το θέμα νομοθετικά προσαρμόζοντας τη νομοθεσία στην απόφαση του ΣτΕ και αντιμετωπίζοντας όλες τις εκκρεμότητες».

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κλίμα: Ο πλανήτης κατέγραψε τη θερμότερη ημέρα στα παγκόσμια χρονικά την Κυριακή 21 Ιουλίου (Copernicus)

Η Κυριακή 21 Ιουλίου ήταν η πιο ζεστή μέρα που έχει καταγραφεί παγκοσμίως στα χρονικά,…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μονεμβασιά: Νέο κάλεσμα Δήμου για εξοικονόμηση νερού

Για μια φορά ακόμη ο δήμαρχος Μονεμβασίας Ηρακλής Τριχείλης, επανέρχεται στην ανάγκη εξοικονόμησης νερού και…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χαλκίδα: Σύμφωνο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τουριστική χρήση της περιοχής του πρώην εργοστασίου ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, συμφώνησε ομόφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής…