Άρθρο Localit 17 Δεκεμβρίου, 2012

Σύνοδος για την Αστική Γεωργία

 Στην πόλη Linkӧping της Σουηδίας, θα πραγματοποιηθεί από τις 29 έως τις 31 Ιανουαρίου 2013, η 2η Σύνοδος για την Αστική Γεωργία.

«Transformative solutions on how we feed people in the urban era». Με αυτό το μότο οι διοργανωτές λαμβάνοντας υπόψη τους την πρόσφατη εκτίμηση του ΟΗΕ ότι, ο πληθυσμός της γης θα αυξηθεί κατά 40% και θα υπερβεί έως το 2050 τα 9 δις ανθρώπους, και επιπλέον ότι το 80% του πληθυσμού της γης θα ζει στις πόλεις, εκτιμούν ότι με τις παραδοσιακές γεωργικές πρακτικές και τα πρότυπα κατανάλωσης, η καλλιεργήσιμη γη σύντομα δεν θα επαρκεί για να παράγει τρόφιμα για τον διαρκώς αυξανόμενο πληθυσμό της γης.

Με αφορμή επίσης το γεγονός ότι οι  πόλεις επεκτείνονται, και  τα αγροκτήματα απομακρύνονται όλο και περισσότερο από τα αστικά κέντρα, με αποτέλεσμα οι διαδρομές μεταφοράς των προϊόντων να επιμηκύνονται και η εξάρτηση από το πετρέλαιο να μεγαλώνει, οι σύνεδροι θα επικεντρωθούν στην αναζήτηση λύσεων για την παραγωγή τροφίμων μέσα στις πόλεις με τη χρήση της αστικής γεωργικής τεχνολογίας, η οποία μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία περισσότερο βιώσιμων πόλεων.

Θα συζητήσουν επίσης για τις νέες μορφές συνεργασίας και τα νέα επιχειρηματικά και οργανωτικά μοντέλα, θεωρώντας σημαντική  την συνεργασία ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα, την κοινωνία των πολιτών και τις επιχειρήσεις για τη δημιουργία μιας κοινής πλατφόρμας, ώστε οι μεγα-πόλεις του μέλλοντος να έχουν επάρκεια σε τρόφιμα.

Η ορθολογική χρήση νερού αποβλήτων κα ενέργειας θα είναι μια βασική προϋπόθεση για την μακροπρόθεσμη επιβίωση με την ανάπτυξη κυκλικής οικονομίας αντί της χωρίς τέλος οικονομικής ανάπτυξης, όπως  επίσης σημειώνεται.

http://www.urbanagriculturesummit.com

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…