Άρθρο Localit 22 Νοεμβρίου, 2012

Το υπουργείο Εσωτερικών ξεκινά επείγουσα καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό

Με καθυστέρηση αρκετών ημερών και υπό τις συνεχιζόμενες πιέσεις Αυτοδιοίκησης και εργαζομένων ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη, 22 Νομεβρίου, το υπουργείο Εσωτερικών με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιο, την έναρξη καταγραφής των αναγκών σε προσωπικό στους ΟΤΑ και ζητά την άμεση αποστολή στοιχείων από τους δήμους και τους περιφέρειες.

Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει οι αρμόδιες υπηρεσίες να τα αποστείλουν το αργότερο μέχρι τις 31/12/2012. Η καταγραφή των αναγκών, όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, είναι καθοριστικής σημασίας, προκειμένου να ενεργοποιηθεί το σύστημα της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Η σχετική εγκύκλιος επιβεβαιώνει αυτό που υποστηρίζουν Αυτοδιοίκηση  και εργαζόμενοι  όλο αυτό το διάστημα, ότι δηλαδή τα αρμόδια υπουργεία και κατ΄επέκταση η Κυβέρνηση, δεν έχει εικόνα για τις ανάγκες των φορέων του δημοσίου σε προσωπικό και κατ’ επέκταση δεν είναι σε θέση να εφαρμόσει άμεσα ένα σχέδιο κινητικότητας.

Σε ότι αφορά τη Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως προκύπτει από την εγκύκλιο, στη καλύτερη περίπτωση ο χάρτης των αναγκών σε προσωπικό αναμένεται να διαμορφωθεί το πρώτο 15ημερο Ιανουαρίου 2013.

Στην εγκύκλιο επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο της κινητικότητας των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα διευρύνει τις δυνατότητες για την καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού και τη βέλτιστη κατανομή του, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες των υπηρεσιών.

Προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα το σχέδιο της κινητικότητας, καλούνται οι υπηρεσίες να υποβάλουν στο Τριμελές Συμβούλιο του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/2011 αιτιολογημένο αίτημα ως προς τις ανάγκες τους σε προσωπικό. «Το αίτημα αυτό, ειδικά για την πρώτη εφαρμογή του νόμου, μπορεί να υποβληθεί οποτεδήποτε μέχρι τις 31-12-2012 και αποτελεί την αφετηρία της πάγιας διαδικασίας των μετατάξεων και μεταφορών προσωπικού, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ1 του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012».

«Η ταχεία υποβολή των παραπάνω αιτημάτων είναι καθοριστικής σημασίας προκειμένου, αφενός μεν να καλυφθούν οι ανάγκες των υπηρεσιών, αφετέρου δε να τοποθετηθούν το  συντομότερο δυνατό στις νέες τους θέσεις οι υπάλληλοι ΙΔΑΧ ΔΕ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα (ΔΕ Διοικητικού, ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού, ΔΕ Διοικητικού – Οικονομικού και ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων)».

Τα αιτήματα απευθείας στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται ότι οι φορείς θα πρέπει να υποβάλλουν απευθείας στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ/νση Ανθρώπινου Δυναμικού) τα αιτήματα, ως προς τις ανάγκες της υπηρεσίας τους. Το ίδιο θα πρέπει να πράξουν και για τους φορείς που εποπτεύονται από αυτούς.

Αναλυτικά η εγκύκλιος.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάζιες σημαίες σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων – Και επίσημα Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Βλητέ

Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων για το 2024, οι οποίες αποτελούν…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τα μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του ποταμού Αλφειού στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης

Ευρεία Σύσκεψη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Φίλων Παρράσιου Πάρκου για τα Μονοπάτια…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λυκόβρυση-Πεύκη: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σύντομα, θα ενισχύσει τον στόλο…