Άρθρο Localit 15 Νοεμβρίου, 2012

Απάντηση Κ. Ασκούνη στις δηλώσεις Φούχτελ

“Στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας, δηλώσεις όπως αυτή του κ.Φούχτελ ευλόγως δημιουργούν αντιδράσεις και εντάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους, έχουν ως αποτέλεσμα να παραπλανούν και να συσκοτίζουν τις πραγματικές προσπάθειες εξυγίανσης και ανασυγκρότησης, που η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα έχει κάνει με πολύ κόπο και μεγάλες θυσίες. Αυτό αφορά και το πολιτικό προσωπικό και τους εργαζομένους σε αυτήν, η προσφορά των οποίων δεν μπορεί να απαξιώνεται από κανένα” τονίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης,  απαντώντας στη δήλωση του επιτετραεμένου  της γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στη χώρα μας για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο οποίος  είπε ότι για την ίδια δουλιά σε δήμο στην Ελλάδα απασχολούνται τρεις χιλιάδες εργαζόμενοι, ενώ στη Γερμανία μόλις χίλιοι. Γεγονός που πυροδώτησε σειρά ποικόλων αντιδράσεων.

Ο κ. Ασκούνης στην απάντησή του υπογράμμισε ακόμη τα εξής:

“Είναι ενδιαφέρον επίσης να μάθουμε με ποιο μοντέλο «μέτρησε» ο κ. Φούχτελ την παραγωγικότητα εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Ελλάδας και Γερμανίας, και αν σε αυτό το μοντέλο του συνέκρινε και την αντιστοιχία των μισθών τους.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι οι πραγματικές σχέσεις συνεργασίας και αλληλοβοήθειας έχουν αποτελεσματικότητα όταν όλες οι πλευρές ενεργούν και αναγνωρίζουν εμπράκτως τις αρχές της αλληλοκατανόησης και της ισοτιμίας”.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…