Άρθρο Localit 27 Σεπτεμβρίου, 2012

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Η Κοινωφελής Εργασία οδηγεί σε εργασιακό «μεσσαίωνα»

Την αντίθεσή της με την εφαρμογή του προγράμματος «Κοινωφελής Εργασία» μέσω ΜΚΟ στους δήμους εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΟΕ- ΟΤΑ, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία ακόμη μορφή ελαστικών σχέσεων εργασίας, για  «ενοικίαση» εργαζομένων και επανάληψης των “STAGE”, που παραπέμπουν σε εργασιακό «μεσαίωνα».  

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζει ότι τέτοιου είδους προγράμματα το μόνο που εξυπηρετούν είναι τη διαιώνιση των πελατειακών σχέσεων και την προσπάθεια απαξίωσης των υπηρεσιών των δήμων λόγω έλλειψης προσωπικού με στόχο την εκχώρησή τους σε ιδιώτες.  

«Την περίοδο αυτή που η οικονομική κρίση δημιουργεί εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους και οδηγεί όλο και περισσότερους εργαζόμενους στην φτώχεια και την εξαθλίωση, το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει υποχρέωση να προστατέψει αυτούς τους εργαζόμενους από την εκμετάλλευση» τονίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ και εξαγγέλλει τις εξής πρωτοβουλίες:  

1.        Καθημερινές παρεμβάσεις για να καταβληθούν άμεσα οι αποδοχές καθώς σε πολλούς Δήμους παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

2.        Να μην επιτρέπεται η απασχόλησή τους για την κάλυψη των πάγιων και διαρκών αναγκών των υπηρεσιών των Δήμων (Πράσινο, Οδοποιία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κ.λπ.).

3.        Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δοθεί στην προσπάθεια τοποθέτησής τους στις υπηρεσίες καθαριότητας (αποκομιδή – μεταφορά απορριμμάτων) αφού είναι παράνομη και θα πρέπει να καταγγέλλεται άμεσα στο Σ.ΕΠ.Ε. καθώς ούτε είναι ασφαλισμένοι στα Β.Α.Ε., δεν τους χορηγείται ανθυγιεινό επίδομα αλλά και τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.).

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ηράκλειο Αττικής: Ξεκινά ο Β΄βάθμιος προσεισμικός έλεγχος σε σχολεία και δημοτικά κτίρια

Δευτεροβάθμιος προσεισμικός έλεγχος ξεκινά σε σχολεία και δημοτικά κτίρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δελφοί: Επανεκίνηση εργασιών για τη μετατροπή του σχολείου της Κοινότητας Αγ. Γεωργίου σε Πολιτιστικό Πολυχώρο

Υπεγράφη η σύμβαση και ξεκινούν εκ νέου οι εργασίες για τη συνέχιση του έργου μετατροπής…

Ρεπορτάζ 26 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των κουνουπιών στους ορυζώνες της Θεσσαλονίκης και της Ημαθίας

Μεγάλη αύξηση του πληθυσμού των ακμαίων κουνουπιών στις περιοχές των ορυζώνων της Θεσσαλονίκης και της…