Άρθρο Localit 12 Σεπτεμβρίου, 2012

Επιβεβαίωση από τον Ευρ. Στυλιανίδη για στάση πληρωμών σε 14 δήμους

Με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο,  επιβεβαιώθηκε η ανησυχία των αιρετών για στάση πληρωμών στους δήμους, καθώς κατά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Εσωτερικών Ευρ. Στυλιανίδη, ο τελευταίος έκανε γνωστό ότι 14 δήμοι δεν έχουν καταθέσει στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών το προβλεπόμενο ποσό 15νθημέρου για την καταβολή των μισθών Σεπτεμβρίου των εργαζομένων. Οι προειδοποιήσεις των δημάρχων, που από σήμερα «κατεβαίνουν» σε διήμερο κινητοποιήσεων, όπως φαίνεται κάθε άλλο παρά θεωρία ήταν, αφού το πρόβλημα αποδεικνύεται υπαρκτό, όπως κατέστησε σαφές μετά τη συνάντηση και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης.

Στη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπία της ΚΕΔΕ με τον κ. Στυλιανίδη ο υπουργός τους διαβεβαίωσε ότι το αργότερο μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα καταβληθεί στους δήμους η δόση των 35 εκατομμυρίων ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους της Αυτοδιοίκησης, βάση και της σχετικής απόφασης που έχει υπογράψει. Ωστόσο ο κ. Στυλιανίδης παρέπεμψε τους αιρετούς στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα προκειμένου να τους ενημερώσει αν θα συνεχιστεί η καταβολή και των υπόλοιπων παρακρατηθέντων μέχρι του συνολικού ποσού των 213 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα όπως ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους δημάρχους και εργαζόμενους ο κ. Ασκούνης, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού Εσωτερικών, όταν εκταμιευθεί η δόση των 31 δισ. ευρώ θα δοθούν κατά προτεραιότητα τα χρωστούμενα της Αυτοδιοίκησης, ύψους 814 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Ασκούνης αναφερόμενος και στο θέμα του προσωπικού των δήμων και τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας περί απολύσεων στο Δημόσιο, σημείωσε πως στην παρούσα κατάσταση το προσωπικό της Αυτοδιοίκηση δεν είναι επαρκές για τις ανάγκες της και ξεκαθάρισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση».  «Αγωνιζόμαστε και για τους εργαζόμενους» είπε χαρακτηριστικά.

Η προγραμματισμένη πορεία των αιρετών, στην οποία η συμμετοχή ήταν μαζική ενώ το παρών έδωσαν και εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση, έφθασε τελικώς από την πλατεία Καυθμώνος στο υπουργείο  Οικονομικών όπου αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ συναντάται με τον Γ. Στουρνάρα.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Θεσσαλονίκη: Δράση καθαρισμού των graffiti σε έξι γειτονιές της πόλης

Συντονισμένη δράση καθαρισμού των άναρχων graffiti οργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 10 Ιουλίου στις…

Ρεπορτάζ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί Όροι για το Καταδυτικό Πάρκο του Δήμου Δελφών

Στην έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την δημιουργία Καταδυτικού Πάρκου στη θαλάσσια περιοχή του Γαλαξιδίου,…

Ρεπορτάζ 08 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σε διαγωνιστική διαδικασία η βελτίωση δημοτικού φωτισμού Ανδραβίδας-Κυλλήνης

Σε ανοιχτή διαγωνιστική διαδικασία βρίσκεται πλέον το έργο «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ – ΚΥΛΛΗΝΗΣ»,…