Άρθρο Localit 23 Αυγούστου, 2012

«Κόκκινο πανί» για την ΠΟΕ ΟΤΑ η εργασιακή εφεδρεία

Την αντίθεσή της στο μέτρο της εφεδρείας το οποίο χαρακτηρίζει «αντισυνταγματικό» εκφράζει η ΠΟΕ ΟΤΑ, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΕ, ενώ αντιδρά έντονα και στο αίτημα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για στοιχεία από τους Ο.Τ.Α. αναφορικά με τις αποχωρήσεις του τακτικού προσωπικού για τα επόμενα πέντε χρόνια. Ζητά δε από την ΚΕΔΕ την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για την μη επαναεργοποιήσή του μέτρου.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, για την Ομοσπονδία είναι «απαράδεκτη και προκλητική την επαναφορά ενός μέτρου που εκτός των άλλων θα οδηγήσει χιλιάδες εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε απόλυση και στην ανεργία». Τονίζει δε ότι «με την επαναφορά του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας σε συνδυασμό με τις νέες περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις ελλείψεις σε προσωπικό λόγω της απαγόρευσης προσλήψεων μόνιμου προσωπικού είναι ξεκάθαρο ότι οι Ο.Τ.Α. οδηγούνται σε οικονομική κατάρρευση αλλά και αδυναμία παροχής όλων των υπηρεσιών στους πολίτες δηλ. τη διάλυσή τους και την εκχώρηση όλων των υπηρεσιών Κοινωνικού χαρακτήρα σε ιδιώτες (καθαριότητα, πράσινο, Παιδικοί Σταθμοί, Κοινωνικές Δομές κ.λπ.)».

«Πιστεύουμε ότι η αντίδραση στην επαναενεργοποίηση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας πρέπει να είναι άμεση και καθολική με τη συμμετοχή και των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς οι επιλογές της μνημονιακής τρικομματικής συγκυβέρνησης έχουν μοναδικό στόχο την οικονομική και λειτουργική κατάρρευση των Ο.Τ.Α. με άμεσες επιπτώσεις στους πολίτες και την κοινωνία» αναφέρει στην επιστολή της η ΠΟΕ ΟΤΑ, προσθέτοντας ότι «η θέση του Προέδρου της ΚΕΔΕ στο κρίσιμο αυτό θέμα αλλά και κάθε Δημάρχου ξεχωριστά θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική έκβαση και στη μη εφαρμογή του ούτως ή άλλως αντισυνταγματικού μέτρου της εργασιακής εφεδρείας».

Με αφορμή δε, το έγγραφο του υπουργείου για την παροχή στοιχείων, η ΠΟΕ ΟΤΑ επισημαίνει προς την ΚΕΔΕ ότι «η κατεύθυνση και η δική σας στους ΟΤΑ στη μη αποστολή των στοιχείων αλλά και μη εφαρμογή του αντισυνταγματικού μέτρου της εφεδρείας θα είναι το πρώτο βήμα για την αποτροπή της οικονομικής και λειτουργικής κατάρρευσης των ΟΤΑ και τη δημιουργία ενός κοινού μετώπου για την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών τους». «Άλλωστε όπως και εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, μας έχουν μετρήσει τόσες πολλές φορές που έχουν χάσει το λογαριασμό» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ ΟΤΑ.

 

 

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάζιες σημαίες σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων – Και επίσημα Γαλάζια Σημαία στην παραλία του Βλητέ

Γαλάζιες Σημαίες κυματίζουν σε 13 παραλίες του Δήμου Χανίων για το 2024, οι οποίες αποτελούν…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σύσκεψη για τα μονοπάτια του Λυκαίου Όρους και του ποταμού Αλφειού στο Δημαρχείο Μεγαλόπολης

Ευρεία Σύσκεψη συνδιοργανώνουν ο Δήμος Μεγαλόπολης και ο Σύλλογος Φίλων Παρράσιου Πάρκου για τα Μονοπάτια…

Ρεπορτάζ 17 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Λυκόβρυση-Πεύκη: Με 8 νέα ηλεκτρικά οχήματα ενισχύεται ο στόλος του Δήμου

Στην εποχή της ηλεκτροκίνησης εισέρχεται ο Δήμος Λυκόβρυσης – Πεύκης. Σύντομα, θα ενισχύσει τον στόλο…