Άρθρο Localit 28 Αυγούστου, 2012

Ταχύτερη η δημογραφική γήρανση στην Αφρική

Με ρυθμούς γρηγορότερους από εκείνους των αναπτυγμένων χωρών, γερνάει η Αφρική, η οποία σύντομα αναμένεται να χρειαστεί να αντιμετωπίσει την πρόκληση της φροντίδας των ηλικιωμένων κατοίκων της. Αυτό προκύπτει από μελέτη του Εθνικού Ινστιτούτου Δημογραφικών Μελετών (Ined) της Γαλλίας η οποία δόθηκε  στη δημοσιότητα στις 23 Αυγούστου 2012.

Όπως σημειώνει η μελέτη του Ινστιτούτου , το 40% του πληθυσμού της Αφρικής σήμερα, έχει ηλικία μικρότερη των 15 ετών έναντι 27% που είναι στο αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Τα επόμενα σαράντα χρόνια όμως,  το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω (5,5% του πληθυσμού το 2010) θα διπλασιαστεί σε πολλές αφρικανικές χώρες, αν οι γεννήσεις συνεχίζουν να μειώνονται με τους σημερινούς ρυθμούς, προστίθεται στη μελέτη.

«Η δημογραφική γήρανση θα αυξάνεται με ταχύτητα μεγαλύτερη από αυτή  των αναπτυγμένων χωρών» όπως προειδοποιεί το Ινστιτούτο.

Αν ισχύσει αυτό, ο αριθμός των ηλικιωμένων θα τετραπλασιαστεί στην Αφρική ανάμεσα στο 2010 και το 2050, από 56 σε 215 εκατομμύρια, περίπου όσοι και στην Ευρώπη (241 εκατομμύρια). Η αφρικανική ήπειρος θα φτάσει να έχει 22,5 εκατομμύρια 80χρονους ή και μεγαλύτερους, πέντε φορές περισσότερους  σε σχέση με σήμερα.

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλάτσι: Αγορά οικοπέδου από τον Δήμο για δημιουργία παιδικής χαράς

Αγοράστηκε από τον Δήμο Γαλατσίου, μετά από προσπάθειες πολλών ετών, το οικόπεδο στη συμβολή των…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέλος της «Ορεινής Συμμαχίας» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων ο Δήμος Ελασσόνας

Την ένταξή του ως μέλους στην Ορεινή Συμμαχία (Mountain Partnership) του Παγκόσμιου Οργανισμού Τροφίμων και…

Ενδιαφέρουν 24 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ζίτσας: Μια μοναδική μουσική βραδιά με τον λαουτίστα Βασίλη Κώστα και τον δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλο

Δύο από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες, ο Σωκράτης Σινόπουλος και…