Άρθρο Localit 13 Αυγούστου, 2012

Επιπλέον χρηματοδότηση για παιδικούς σταθμούς ζητά η ΚΕΔΕ

Εκτός παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών θα μείνουν 53.070 παιδιά αν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου δεν εξευρεθούν επιπλέον πόροι για να καλυφθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων στις υπάρχουσες κοινωνικές δομές.

Αυτό τονίζει σε νέα επιστολή που απέστειλε στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής  Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτση ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης για το θέμα.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ από τα αποτελέσματα του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» προκύπτει ότι με βάση τον προϋπολογισμό του Προγράμματος καλύφθηκαν 43.060 θέσεις παιδιών στους  παιδικούς σταθμούς από  τις 96.130 συνολικά αιτήσεις που είχαν υποβληθεί,   δηλαδή  απορρίφθηκε το  55%  των αιτήσεων  των ενδιαφερομένων  μητέρων.

Ο κ. Ασκούνης υπογραμμίζει ότι  το αποτέλεσμα αυτό δημιουργεί εκρηκτικό κοινωνικό πρόβλημα και προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις.

Ως εκ τούτου ζητά την παρέμβαση του υπουργού Εργασίας ώστε, μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου ημερομηνία   κατά   την   οποία  ανοίγουν  οι  Βρεφονηπιακοί  και Παιδικοί  Σταθμοί, να εξευρεθούν οι κατάλληλοι πόροι από αναπορρόφητα κονδύλια του ΕΣΠΑ για να καλυφθεί το σύνολο των προσφερόμενων θέσεων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς και να έχει  βρεθεί  λύση  για το τεράστιο  αυτό  κοινωνικό  πρόβλημα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Νέος δημοτικός χώρος για κοινωνικές υπηρεσίες

Ένα νέο δημοτικό κτίριο με κοινωνικό χαρακτήρα αποκτά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, στην περιοχή του…

Ρεπορτάζ 20 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε το 32ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της χώρας,…

Ρεπορτάζ 14 Ιουλίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα παιδική χαρά στην Οινόη από τον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας

Μια νέα, σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά απέκτησε η Οινόη, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του…