Άρθρο Localit 10 Αυγούστου, 2012

ΥΠΕΣ : Σχεδιάζουν “λίφτινγκ” στον “Καλλικράτη”

Σε τροποποιήσεις του “Καλλικράτη”, όπου αυτό κριθεί αναγκαίο προσανατολίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών, σύμφωνα με δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Χ. Αθανασίου. Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο αλλαγών στο νόμο, ο κ. Αθανασίου δήλωσε σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο ότι “Αυτό δεν υπάρχει μόνο στο τραπέζι του υπουργείου ως ενδεχόμενο να αλλάξει, αλλά είναι και στα προγράμματα των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, κυρίως της ΝΔ”. “Όπου δημιουργήθηκαν δυσλειτουργίες από την εφαρμογή του Καλλικράτη, δηλαδή όσον αφορά τα διοικητικά όρια των δήμων, και δε μπορούν να λειτουργήσουν οι δήμοι, λόγω των μεγάλων αποστάσεων ή του πληθυσμού ή αν είναι ορεινοί δήμοι ή μεγάλης εκτάσεως, αυτές οι διορθωτικές κινήσεις πρέπει να γίνουν” σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.

Αναφερόμενος δε, στις υπό εξέταση διορθώσεις, ο κ. Αθανασίου επεσήμανε ότι θα συμπεριληφθούν και εκείνες “που θα μας υποδείξει και η Περιφέρεια, αλλά και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος”, σημειώνοντας ότι σε αυτή την κατεύθυνση το ΥΠΕΣ τους έχει ζητήσει να καταγράψουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο Καλλικράτης.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Αθανασίου ξεκαθάρισε πως δεν μιλάμε για “κατάργηση του Καλλικράτη” και δημιουργία ενός νέου νόμου. “Όχι, γιατί έχει πάρα πολύ καλές διατάξεις, σωστές. Αυτές που δημιούργησαν προβλήματα και συνεπώς θα κάνουμε παρεμβάσεις μόνο όπου χρειάζεται να βελτιωθεί” διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…

Ρεπορτάζ 11 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμος Θήρας: Πρωτοβουλία για τη στέγαση των εκπαιδευτικών

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει την πρωτοβουλία για τη στήριξη της στέγασης των εκπαιδευτικών, με στόχο…

Ρεπορτάζ 10 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δήμοι σε όλη τη χώρα έστειλαν μήνυμα πρόληψης και αλληλεγγύης για τη Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία (SMA)

Με συμβολικές φωταγωγήσεις δημαρχείων, δημόσιων κτιρίων και τοπόσημων, αλλά και με στοχευμένα μηνύματα ενημέρωσης και…