Άρθρο Localit 06 Ιουλίου, 2012

Α.Μανιτάκης: Η κυβέρνηση θα αποφασίσει για τις απολύσεις στο δημόσιο

Τα πολιτικά κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας  είναι αυτά που θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν οι απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του 2012 και συνολικά 150.000 ως το τέλος του 2015.

Αυτό είναι το συμπέρασμα που συνάγεται  από τη συνάντηση που είχε την Πέμπτη 6 Ιουλίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης με τους εκπροσώπους της τρόικας που βρίσκονται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκε η πορεία της διοικητικής μεταρρύθμισης του κράτους.
Πάντως επίσημα δηλώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης δεν ετέθη για συζήτηση  θέμα απολύσεων στο δημόσιο, ωστόσο  είναι δέσμευση της χώρας μας στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, έχει υπογραφεί από τους δύο συμμετέχοντες στη σημερινή κυβέρνηση και, άρα, ανά πάσα στιγμή μπορεί  να τεθεί στο τραπέζι.

Σε κάθε περίπτωση  ο κ, Μανιτάκης  εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσε να δεσμευτεί για το θέμα, αφού δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστεί η θέση των συμμετεχόντων στην κυβέρνηση πολιτικών κομμάτων,  πράγμα που αναμένεται να ξεκαθαριστεί  με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στην Παρασκευή.

 

Σύμφωνα με αξιωματούχους του υπουργείου η συνάντηση έγινε σε κλίμα συννενόησης, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε ότι θα τηρήσει τις υποσχέσεις της και τις υπογραφές της σε ότι αφορά στη μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα. Ωστόσο υπήρξαν και διαπιστώσεις περί καθυστερήσεων στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης, κυρίως σε ότι αφορά στην αξιολόγηση των δομών, το προσωπικού και στο κλείσιμο ή τη συγχώνευση φορέων του δημοσίου τομέα.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…