Άρθρο Localit 30 Μαρτίου, 2012

Ιταλική διαδικτυακή πύλη αλληλεγγύης forgreece.eu

Διαδικτυακή πύλη για τη χρηματική υποστήριξη του ελληνικού λαού αποφάσισαν να δημιουργήσουν οι δύο Ιταλοί δήμαρχοι, Μάρκο Γκάλντι της πόλης Κάβα Ντε Τιρένι και Τζουσέπε Μοσκατιέλο της πόλης Μπαρονίσι, που διέθεσαν τους μισθούς τους υπέρ της χώρας μας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Ιταλίας.

Στόχος είναι μέσω της ηλεκτρονικής αυτής πύλης, www.forgreece.eu, να ενισχυθεί χρηματικά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, από πολίτες, θεσμούς, δήμους, όχι μόνο της Ιταλίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
«Ζητούμε μια οικονομική βοήθεια προς τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, ανεξαρτήτως ποσού, που να καταβληθεί για τουλάχιστον δώδεκα μήνες, ως απτή κίνηση, που να δείχνει ότι αισθανόμαστε όλοι μέρος ενός μοναδικού λαού, του λαού της Ευρώπης» γράφουν στην ιστοσελίδα οι υπεύθυνοι τού συντονισμού του δικτύου των Ιταλών δημάρχων και των Ελλήνων της Ιταλίας.

«Κανείς δεν μπορεί να επιτρέψει την αποβολή της Ελλάδας από την Ενωμένη Ευρώπη. Αντιθέτως, πρέπει να ενισχύσουμε το ευρωπαϊκό σχέδιο, χάρη στο οποίο ζήσαμε επί εξήντα χρόνια σε ειρήνη και ευημερία. Βοηθώντας την Ελλάδα, βοηθάμε και τον εαυτό μας» τονίζει – μεταξύ άλλων – σε επιστολή του, που δημοσιεύεται στη διαδικτυακή πύλη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλικών Δήμων, Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Υπενθυμίζεται ότι η όλη πρωτοβουλία ξεκίνησε με την  απόφαση των δημάρχων της πόλης Κάβα Ντε Τιρένι, Μάρκο Γκάλντι και της πόλης Μπαρονίσι, Τζουσέπε Μοσκατιέλο, να καταβάλουν, στο εξής, τη δημαρχιακή αντιμισθία τους, προς στήριξη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Με το www.forgreece.eu, οι εμπνευστές της πρωτοβουλίας αυτής, επιχειρούν να δώσουν μια πρώτη συνέχεια αλληλεγγύης προς τη χώρα μας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυναν συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου

Περισσότερες από εκατό ξαπλώστρες και ομπρέλες απομάκρυναν το πρωί τα συνεργεία του Δήμου Πολυγύρου από…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δωρεάν Wi -Fi σε15 νέα σημεία του Δήμου Βέροιας

Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους αποκτά τους επόμενους…

Ρεπορτάζ 23 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βριλήσσια: Ξεκινά το έργο αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης

Το συμφωνητικό για το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του δημοτικού δικτύου ύδρευσης υπέγραψε ο δήμαρχος…