Άρθρο Localit 15 Μαρτίου, 2012

Σε δημόσια διαβούλευση μέχρι τις 20 Μαρτίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών

Ολοκληρώθηκε η κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών την Τετάρτη 15 Μαρτίου μέχρι στις 20 Μαρτίου 7 μ.μ. οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να διατυπώνουν τις παρατηρήσεις τους στο www.opengov.gr. Πρόκειται για το νομοσχέδιο με τίτλο  «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και την αποκεντρωμένη διοίκηση –Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50/ΕΚ».

Το νομοσχέδιο αφορά σε ρυθμίσεις σχετικές με την τοπική ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση, την αποκεντρωμένη διοίκηση και την ενσωμάτωση στο εθνικό δίκαιο, ευρωπαϊκής οδηγίας για ζητήματα μεταναστών υψηλής ειδίκευσης.  

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η υλοποίηση του προγράμματος «Αυτοδιοίκηση- Κοινωνική Συνοχή- Ισόρροπη Ανάπτυξη (ΑΚΣΙΑ)» και μέσω αυτού η υλοποίηση του προγράμματος της αυτεπιστασίας. Σε συγκεκριμένα άρθρα ρυθμίζονται οι διαδικασίες για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων, θεσπίζονται τα κοινωνικά παντοπωλεία και καθιερώνεται νέο πλαίσιο λειτουργίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Στο δεύτερο κεφάλαιο  του νομοσχεδίου περιέχονται ρυθμίσεις που είναι αναγκαίες για την αποτελεσματικότερη ενσωμάτωση της Οδηγίας 2009/50. Με τις ρυθμίσεις αυτές βελτιώνεται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο  σχετικά με την ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών της Ένωσης και των μελών της οικογένειάς τους.  Επίσης προσδιορίζεται η διαδικασία απόδοσης της μπλε κάρτας  στους μετανάστες. 

Συννημένο το τελικό σχέδιο νόμου

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στο υπουργικό το ν/σ για το Κτηματολόγιο – Ολοκλήρωση Κτηματογράφησης μέχρι το 2025

                             …

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κέρκυρα: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του θεάτρου “Ρένα Βλαχοπούλου” στο Μον Ρεπό

Ανοίγει ο δρόμος για την ανακατασκευή του θεάτρου «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό, ώστε το…

Ρεπορτάζ 30 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα στον Δήμο Πεντέλης

Ξεκίνησε την επίσημη λειτουργία του στον Δήμο Πεντέλης, το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων στην πόλη.…