Άρθρο Localit 07 Φεβρουαρίου, 2014

Πρωτοβουλίες Αυτοδιοίκησης για την ανακούφιση των σεισμοπαθών της Κεφαλονιάς

SEISMOS-KEFALONIAΠρωτοβουλίες για την έμπρακτη στήριξη των δοκιμαζόμενων κατοίκων της Κεφαλονιάς, αναλαμβάνουν ο ένας μετά τον άλλον, δήμοι της χώρας.

Με απόφαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας όλοι οι δήμοι της  χώρας θα συμβάλλουν στην επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν πολίτες και Δημοτική Αρχή για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς στην Κεφαλονιά, με το ποσό των 2 εκ. ευρώ που θα διατεθεί από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους τους.

Οι δήμαρχοι της Αττικής εκφράζοντας την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στους σεισμοπαθείς κατοίκους του νησιού, άρχισαν να συγκεντρώνουν κουβέρτες και τρόφιμα τα οποία η αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Αττικής, θα παραδώσει στο Δήμο Κεφαλονιάς. Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ, Ν. Σαράντης, καλεί το σύνολο των δημάρχων της Αττικής να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία.

Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων- Καματερού σε συνεργασία με την Ομάδα εθελοντών “ΔΡΑΣΗ”  συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των σεισμοπαθών πολιτών της Κεφαλονιάς . Στο πλαίσιο αυτό καλεί τους πολίτες, να ανταποκριθούν άμεσα στην κάλυψη των αναγκών σε τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, γάλα, ζυμαρικά), είδη οικιακής χρήσης (πιάτα, ποτήρια και άλλα αντικείμενα καλά συσκευασμένα) και κουβέρτες.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσφέρουν τα παραπάνω είδη στο Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου (Λεωφ. Δημοκρατίας 61 – Δημαρχείο) καθημερινά 10:00 – 13:00. Η παραλαβή των ειδών θα γίνεται έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014. Τηλ. Επικοινωνίας: 213-2039920

Ο Δήμος Πετρούπολης, συγκεντρώνει κλινοσκεπάσματα  καθαρά και σε καλή κατάσταση. Τα είδη συλλέγονται  στην Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Πετρούπολης Κρήτης 2 στο 2ο όροφο. Υπεύθυνος: κος Δεληγιάννης  Τηλέφωνο: 210-5064061

Το Δίκτυο Άμεσης Κοινωνικής Παρέμβασης του Δήμου Ιλίου και η Ένωση Γονέων Ιλίου, κάνουν έκκληση για άμεση παροχή βοήθειας στους σεισμόπληκτους συμπολίτες της Κεφαλονιάς. Όπως σημειώνουν υπάρχει άμεση ανάγκη για τη συγκέντρωση και αποστολή βασικών ειδών διατροφής, εμφιαλωμένου νερού και ατομικών ειδών υγιεινής.

Ο Δήμος Ιλίου οργανώνει άμεση αποστολή βοήθειας συγκεντρώνοντας εμφιαλωμένα μπουκάλια νερό, γάλατα μακράς διαρκείας, κονσέρβες, μπισκότα / κρουασάν (όχι κοντινής λήξης),ψωμί για τοστ,φρυγανιές / παξιμάδια, είδη ατομικής υγιεινής (χαρτί υγείας, βρεγμένα και στεγνά χαρτομάντιλα κλπ.)και κάθε άλλο είδος ξηράς τροφής. Οι προσφορές συγκεντρώνονται στον χώρο των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Ιλίου (Ικάρου 28 & Κάλχου), καθημερινά και Σαββατοκύριακο 09:00-17:00.Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Γραφείο Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου στα τηλέφωνο 213-20 30 013  & 213 20 30 042.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με συντονιστή το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής αναλαμβάνει την πρωτοβουλία συγκέντρωσης τροφίμων καθώς και ειδών ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων με σκοπό την αποστολή τους στους πληγέντες από το σεισμό, συνανθρώπους μας στην Κεφαλονιά.   Η συγκέντρωση της βοήθειας θα γίνει το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014 από τις 9.00 το πρωί έως τις 2.00 το μεσημέρι , στην κεντρική πλατεία του Δήμου (πλατεία 25ης Μαρτίου). Συγκεκριμένα η ομάδα που θα δέχεται τις προσφορές θα βρίσκεται  έξω από την είσοδο του σταθμού του ηλεκτρικού σταθμού.

Ο Δήμος Κορυδαλλού, συγκεντρώνει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και κλινοσκεπάσματα.  Τα είδη που είναι απαραίτητα αφορούν  κονσέρβες, γάλατα, χυμοί για τα παιδιά, είδη προσωπικής υγιεινής και κουβέρτες. Θα συγκεντρώνονται καθημερινά σε όλα τα ΕΔΑΠΕ του Κορυδαλλού τις ώρες και ημέρες λειτουργίας τους (8.00 το πρωί έως 20.00 το βράδυ), από Παρασκευή 7/2/2014 έως 14/2/2014.    Α’ Ε.Δ.Α.Π.Ε.  – ΗΠΕΙΡΟΥ 115, Β’ Ε.Δ.Α.Π.Ε.  – Δ.ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ 43, Γ’ Ε.Δ.Α.Π.Ε.  – ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 3 , Δ’ Ε.Δ.Α.Π.Ε.  – ΘΗΡΑΣ 41, Ε’ Ε.Δ.Α.Π.Ε.  – ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ & ΠΕΛΟΠΙΔΑ,ΣΤ’ Ε.Δ.Α.Π.Ε.  – ΘΟΥΚΙΔΙΔΟΥ 10. Πληροφορίες: 210-4949151, 210-4949503, 210-4990410, 210-4990595.

Ο Δήμος Περιστερίου, συγκεντρώνει τρόφιμα το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, 9.00-15.00 στο νέο δημαρχείο Περιστερίου.

Στο Δήμο Ηρακλείου, ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, με εισήγησή του στο δημοτικό συμβούλιο, ζητά την έγκριση του ποσού των 25.οοο ευρώ για την ενίσχυση των πληγέντων από το σεισμό της Κεφαλονιάς.

Οι δήμαρχοι που συμμετέχουν στην «Πρωτοβουλία των Πέντε» αποφάσισαν τη συγκέντρωση τροφίμων στα δημαρχεία των  πόλεων τους, (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλος Γιάννενα)

Για την Πάτρα η συγκέντρωση θα γίνεται στο δημαρχείο από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9 το πρωί  έως τις 2 μετά το μεσημέρι στο Δημαρχείο της πόλης, Μαιζώνος 108. Θα συγκεντρώνονται τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό, και είδη ατομικής υγιεινής.

Στο Δήμο Βόλου, ως χώρος συγκέντρωσης των προϊόντων διατροφής και άλλων απαραίτητων ειδών, ορίστηκε ο χώρος του νέου ΚΑΠΗ στο δημοτικό κτίριο «Θεόφιλος», στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Επισημαίνεται ότι, έπειτα από συνεννόηση με τις αρχές της Κεφαλονιάς, οι ανάγκες αφορούν τρόφιμα μακράς συντηρήσεως, όπως κονσέρβες κάθε είδους, ξηρά τροφή, γάλατα εβαπορέ, καθώς επίσης εμφιαλωμένα νερά, μπισκότα, αναψυκτικά, χαρτί τουαλέτας, απορρυπαντικά, κλπ. Η παραλαβή των προσφερομένων ειδών, όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Απόστολος Παντσάς, θα ξεκινήσει την προσεχή Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου και θα γίνεται κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων και η ΔΕΥΑ Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων με ομόφωνες αποφάσεις των Συμβουλίων τους,  αποστέλλουν δύο φορτία εμφιαλωμένου νερού (50.000 λίτρα) για την άμεση αντιμετώπιση της έλλειψης πόσιμου νερού στην περιοχή.

Ο Δήμος Λευκάδας  θα συγκεντρώσει και θα αποστείλει τρόφιμα (π.χ.νερό, γάλατα μακράς διαρκείας, είδη άμεσης ανάγκης ) και κουβέρτες. Στο πλαίσιο αυτό καλεί όσους πολίτες μπορούν να προσκομίζουν τα είδη πρώτης ανάγκης στα  κέντρα συλλογής που βρίσκονται σε Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας (Πρώην Δημαρχείο),Δημοτική Ενότητα Ελλομένου (Πρώην Δημαρχείο Νυδριού),Δημοτική Ενότητα Σφακιωτών (Πρώην Δημαρχείο Σφακιωτών),Δημοτική Ενότητα Καρυάς (Πρώην Δημαρχείο Καρυάς),Δημοτική Ενότητα Απολλωνίων (Πρώην Δημαρχείο Βασιλικής).Τα είδη πρώτης ανάγκης θα συγκεντρωθούν στις 16-02-2014 ημέρα Κυριακή από τις 10:00 π.μ. Έως τις 14:00 μ.μ στα ανωτέρω κέντρα.

Στη Ζάκυνθο, δήμος από την πρώτη στιγμή διέθεσε τις κοινωνικές δομές του για τη στέγαση και σίτιση των σεισμοπαθών κατοίκων της Κεφαλονιάς, ενώ ο Σύλλογος Ξενοδόχων του νησιού, διέθεσε ένα 4άστερο ξενοδοχείο για την φιλοξενία 100 ατόμων. Παράλληλα μαθητές της Ζακύνθου συγκεντρώνουν τρόφιμα και νερό για τους σεισμοπαθείς, ενώ την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου θα λάβει χώρα μεγάλη εκστρατεία συγκέντρωσης τροφίμων και νερού στην πλατεία Σολωμού.

Στο Δήμο Ιθάκης,  συγκεντρώνονται κλινοσκεπάσματα και ρουχισμός. Η συγκέντρωση των ειδών πραγματοποιείται καθημερινά 8.00-14.00 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Ιθάκης (πρώην Επαρχείο).

Ο Δήμος Δωρίδος συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διαρκείας, εμφιαλωμένο νερό και κλινοσκεπάσματα . Η συγκέντρωση θα γίνεται μέχρι την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στους Ιερούς Ναούς και στα Δημοτικά Καταστήματα Λιδωρικίου, Ευπαλίου, Βαρδουσίων και Τολοφώνος.

Στο Δήμο Λέσβου, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης από τη Δευτέρα 10 έως και την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου  συγκεντρώνει στα κτίρια των ΚΑΠΗ, Αλκαίου 18 και Ερμού 311, τις εργάσιμες ώρες,  εμφιαλωμένο νερό, γάλα, κονσέρβες, μακαρόνια και όσπρια τα οποία θα αποστείλει στην Κεφαλονιά.

 

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κατερίνη: Την προσοχή των πολιτών για απόπειρα απάτης εφιστά ο Δήμος

Ο Δήμος Κατερίνης γνωστοποιεί, ότι τις τελευταίες ημέρες γίνεται προσπάθεια από επιτήδειους για απόσπαση χρηματικών…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χανιά: Αναβιώνει για 3η χρονιά η Παραδοσιακή Στράτα του Δήμου

Το μουσικοχορευτικό δρώμενο της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων αναβιώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά και…

Ρεπορτάζ 22 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Έτοιμη η μελέτη για το rebranding της Ρόδου από τον Δήμο

Στον στρατηγικό επαναπροσδιορισμό του brand name της Ρόδου, προχωρά η νέα δημοτική αρχή με σκοπό…