Άρθρο Localit 06 Φεβρουαρίου, 2012

Οι παρατηρήσεις της ΚΕΔΕ για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών

Συνεδρίασε σήμερα , Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, η Επιτροπή Θεσμών της ΚΕΔΕ με αντικείμενο το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις για την τοπική ανάπτυξη, την Αυτοδιοίκηση, την αποκεντρωμένη διοίκηση και την μεταναστευτική πολιτική – Ενσωμάτωση Οδηγίας 2009/50 ΕΚ» – το οποίο ρυθμίζει εκκρεμότητες του «Καλλικράτη» –   και διατύπωσε τις παρατηρήσεις, αλλά και τη ρητή διαφωνία της για σειρά διατάξεων. 

Την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012, στις 10.30 το πρωί, σε συνάντηση της ΚΕΔΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών θα τεθούν υπόψη οι τελικές παρατηρήσεις της Αυτοδιοίκησης για το σχέδιο νόμου, ενώ στη 1 το μεσημέρι θα συνεδριάσει για το ίδιο θέμα το Δ.Σ. της Ένωσης.  

Να σημειωθεί ότι τόσο ο πρόεδρος της Κεντρική Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Κ. Ασκούνης και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Γ. Σγουρός κατά τη διάρκεια συνάντησης την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, είχαν εκφράσει την έντονη διαφωνία τους σε σειρά ρυθμίσεων του σχεδίου νόμου, τονίζοντας  ότι η υιοθέτησή του θα έχει «ως αποτέλεσμα την απορρύθμιση των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και συνεπώς την αδυναμία τους να υλοποιήσουν την αποστολή τους που είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στους πολίτες». 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο με τις Παρατηρήσεις ΚΕΔΕ στο νσχ ΥΠΕΣ.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 23 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ναύπακτος: Ξεκινά η ανάπλαση της πλατείας Στάικου

Ο Δήμος Ναυπακτίας ξεκινά ένα έργο αστικής αναβάθμισης με την υπογραφή της σύμβασης για την…

Ρεπορτάζ 15 Σεπτεμβρίου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εγκαινιάστηκε το νέο Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο Ψαρών

Ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Ψαρών απέκτησε μια νέα, σύγχρονη δομή υγείας, με την ολοκλήρωση και…

Ρεπορτάζ 14 Αυγούστου, 2026
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Νέα Καλλικράτεια: Προχωρά η αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει με σχετική ανάρτηση ότι σε τελικό στάδιο βρίσκεται το έργο…