Άρθρο Localit 07 Δεκεμβρίου, 2012

ΚΕΔΕ: Επικαιροποίηση των κενών θέσεων από τους δήμους και επίσπευση της εσωτερικής κινητικότητας

«Το προεδρείο της ΚΕΔΕ θεωρεί ότι η επικαιροποίηση των κενών θέσεων από μέρους των Δήμων θα βοηθήσει ώστε να συμπεριληφθούν άμεσα στην γενική καταγραφή και να τοποθετηθούν το ταχύτερο δυνατόν σε πολλές από αυτές οι προς μετακίνηση υπάλληλοι των ΟΤΑ, για να καλύψουμε τις μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό».Αυτό τονίζεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, η οποία εκδόθηκε μετά τις χθεσινές συναντήσεις που είχε το προεδρείο της, με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Ασκούνη, με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών καθώς και με την ΠΟΕ-ΟΤΑ.  

Οι συναντήσεις γίνανε μετά από πρωτοβουλία της ΚΕΔΕ και στο πλαίσιο της απόφασης του εκτάκτου συνεδρίου της «προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα της διαθεσιμότητας  υπαλλήλων των δήμων, στην κατεύθυνση της επίσπευσης της εσωτερικής κινητικότητας και τοποθέτησής τους στις κενές θέσεις, ώστε να μην διατρέξουν κανένα κίνδυνο απόλυσης».

Η ΚΕΔΕ ζήτησε την επίσπευση της καταγραφής των κενών θέσεων στους δήμους, προκειμένου να πληρωθούν τα κενά το ταχύτερο δυνατόν.

Ζήτησε επίσης κατά την μετακίνηση και τοποθέτηση των υπαλλήλων στις κενές θέσεις να τηρηθούν αντικειμενικά κριτήρια. 

Οι υπουργοί επαναβεβαίωσαν τη θέση της Κυβέρνησης ότι δεν θα χάσει κανείς την εργασία του. Ενημέρωσαν το προεδρείο της ΚΕΔΕ ότι επισπεύδουν την καταγραφή των κενών θέσεων για να προχωρήσουν σε ένα πρώτο κύμα πλήρωσης των θέσεων αυτών.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι προς μετακίνηση υπάλληλοι δήμων είναι περίπου εννιακόσιοι και κριτήρια επιλογής που θα ισχύσουν είναι η προτίμηση του ενδιαφερόμενου υπαλλήλου, η εντοπιότητα, η συνάφεια κ.α.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση του προεδρείου της ΚΕΔΕ, του υπουργού Εσωτερικών Ευ. Στυλιανίδη και της ΠΟΕ –ΟΤΑ, στη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν οι εκπρόσωποί της για τις συζητήσεις που είχαν προηγηθεί.

 

Γ. Μπουτάρης:  Ναι στις λίστες κενών θέσεων

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη στις 6 Δεκεμβρίου, τονίζει ότι η Δημοτική Αρχή θα στείλει στο αρμόδιο υπουργείο λίστες με τις ανάγκες σε προσωπικό στις διάφορες υπηρεσίες με τα Νομικά  Πρόσωπα του δήμου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να κρατήσει στο δήμο τους 39 εργαζομένους που εμπίπτουν στο καθεστώς Διαθεσιμότητας.

Αντιθέτως διαβεβαίωσε ότι δεν θα σταλούν δεν θα σταλούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης οι κατάλογοι με τα ονόματα υπαλλήλων που εμπίπτουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, καθώς μετά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έχει ήδη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, δεν τίθεται καν τέτοιο ζήτημα.

Από τους συνολικά 39 εργαζόμενους, όπως είπε, οι πέντε ανήκουν στις περιπτώσεις που εξαιρούνται (ΑμεΑ, μονογονεϊκές οικογένειες κλπ), ενώ από τους υπόλοιπους οι περισσότεροι αποτελούν στελέχη πρώτης γραμμής, και τυχόν απομάκρυνσή τους θα ήταν μεγάλη απώλεια για το δήμο Θεσσαλονίκης.

Σημείωσε πάντως, ότι δεν θα καταβληθεί στους υπαλλήλους του Δήμου Θεσσαλονίκης ο μισθός που αναλογεί στο διάστημα της κατάληψης, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται.  Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Σωματείο Εργαζομένων για την κατανόηση που έδειξε καθώς παρά τις κινητοποιήσεις οι τομείς αιχμής του δήμου, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθαριότητα, ληξιαρχείο, κ.α, λειτούργησαν κανονικά και όχι μόνο με προσωπικό ασφαλείας.

 ΠΟΕ –ΟΤΑ: Θετικό βήμα η συνάντηση αλλά δεν πρόσθεση κάτι σημαντικό

Θετικό βήμα χαρακτήρισε τη συνάντηση η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ, αλλά δεν πρόσθεσε κάτι σημαντικό, ενώ σχολιάζοντας τη στάση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημειώνει ότι «προτιμά να κρύβεται προκειμένου άλλοι να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά».

Σε ότι αφορά τη δέσμευση  πως δεν θα γίνουν «απολύσεις» αλλά μόνο μετακινήσεις, υπογραμμίζουν ότι δεν προκύπτει καμία εγγύηση, καμία διασφάλιση «μιας και οι διατάξεις που ο κ.Μανιτάκης εισηγήθηκε άλλα προστάζουν».

Στο πλαίσιο αυτό η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ –ΟΤΑ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Συγκεκριμένα:

 

 

  1. 1.        Συνεχίζονται οι  καταλήψεις Δημαρχείων και Δημοτικών κτιρίων την Παρασκευή 7, Σάββατο 8 και Κυριακή Δεκεμβρίου, επικεντρώνοντας στην κατάληψη των Γραφείων Προσωπικού προκειμένου κανένα στοιχείο, καμιά διαπιστωτική πράξη να μην σταλεί.

 

  1. 2.        Αποχή από κάθε εργασία το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012.

 

  1. 3.        Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, ορίζεται ως μέρα γενικευμένων καταλήψεων όλων των υπηρεσιών των Δήμων προκειμένου με μαζική συμμετοχή εργαζομένων να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, οι οποίες και θα αποφασίσουν-προτείνουν τη μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων. Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων θα πρέπει πλέον να εξειδικεύσουν τις δράσεις και τη μορφή και ΟΧΙ αόριστα να παραπέμπουν σε κλιμάκωση. Οι διαθέσεις των Συλλόγων είναι κομβικής σημασίας για την επιτυχία των κινητοποιήσεών μας.

 

  1. 4.        Την πραγματοποίηση Πανελλαδικής σύσκεψης Διοικητικών Συμβουλίων, την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, στις 12.00 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθούν και να καταθέσουν προτάσεις για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων. Στο τέλος της σύσκεψης, θα υπάρχει από τους Νομικούς Συμβούλους της Ομοσπονδίας, ενημέρωση σε σχέση με την νομική αντιμετώπιση της διαθεσιμότητας-απόλυσης συναδέλφων. Επισημαίνουμε πως, οι Σύλλογοι ειδικά της Περιφέρειας μπορούν να αξιοποιήσουν όλες τις ημέρες έως τη σύσκεψη, για την πραγματοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων.

 

  1. 5.        Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012 και μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων θα συνεδριάσει εκ νέου η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.–Ο.Τ.Α. προκειμένου να αποφασίσει τη μορφή των κινητοποιήσεων του κλάδου.

 

«Είναι ξεκάθαρο, καταλήγει η ΠΟΕ –ΟΤΑ, πως ο κ. Μανιτάκης και η άθλια τρικομματική συγκυβέρνηση, προσπαθούν να φοβίσουν, να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους προκειμένου να μας εξαθλιώσουν και να διαλύσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Για μας η απόφαση είναι εύκολη!

 

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ετικέτες

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τρίκαλα: Σχολικά βοηθήματα για Γυμνάσιο – Λύκειο συγκεντρώνει ο Δήμος

Σχολικά βοηθήματα για μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου συγκεντρώνει ο Δήμος Τρικκαίων. Στο πλαίσιο…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κόνιτσα: Έκκληση για περιορισμό κατανάλωσης νερού από την Υπηρεσία Ύδρευσης

Να χρησιμοποιούν το νερό κατά προτεραιότητα για οικιακή χρήση και όχι για άλλες ανάγκες, (πότισμα,…

Ρεπορτάζ 05 Ιουλίου, 2024
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Δ. Ωραιοκάστρου: Συνεχίζεται το πρόγραμμα του «RemoteCare» για δωρεάν εξετάσεις από1 έως 31/7

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ωραιοκάστρου το πρόγραμμα επισκέψεων του «RemoteCare», του οχήματος μεταφοράς ιατρικού προσωπικού…